Els mossos retiren la foto d’un menor de la web per a delatar suposats vàndals

  • La polèmica web es va posar en marxa dimarts al vespre

VilaWeb
Redacció
26.04.2012 - 15:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han retirat una de les fotografies de la web per a identificar suposats vàndals perquè era d’un menor d’edat. Segons fonts policíaques citades per Europa Press, Interior ha tret la imatge després de presentar-se el menor a una comissaria acompanyat dels seus pares, que van exigir que es retirés la foto.

La web es va posar en marxa dimarts al vespre, amb fotografies de 68 individus –ara 67– que suposadament van participar en aldarulls durant la vaga general del 29 de març, i amb la intenció que la gent els indentifiqui. Ahir havia rebut 140.000 visites.

Es tracta d’una web força polèmica, i ja hi ha diverses veus, d’organitzacions, advocats i juristes, que alerten de la vulneració de drets, com el de la presumpció d’innocència, la protecció de dades o, justament, el del menor. Per al director dels mossos, Manel Prat, es tracta d’una web que ha de servir per ‘dissuadir i prevenir possibles incidents futurs’. El material gràfic ha estat tret de fonts policíaques i públiques, com ara mitjans de comunicació i xarxes socials.

Informació relacionada:

Activada la polèmica web dels mossos per a identificar 68 individus

Presó provisional sense fiança per a la dirigent de CGT

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any