Notícies

Dijous  26.04.2012  06:00

Presó provisional sense fiança per a la dirigent de CGT

L’acusen de desordres públics, incendi i coaccions · Ahir foren detinguts dos delegats sindicals de CC OO i UGT per uns altres incidents durant la vaga general

Men?ame
 

El jutjat d'instrucció 23 de Barcelona va decretar ahir presó provisional sense fiança per a la secretària d'organització de CGT de Barcelona, Laura Gómez, detinguda dimarts per presumpta participació en la trinxadissa i en la foguera davant la Borsa de Barcelona el dia de la vaga general del 29 de març. És acusada de desordres públics, incendi, coaccions i de delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques.

El sindicat de Gómez creu que la decisió del jutjat és motivada per 'pressions polítiques' i que l'empresonament preventiu és 'un abús de poder clar i una violació del dret de no ser privat de llibertat', a més d'una 'venjança del govern i del seu cos armat'.

Més detencions

Ahir els mossos d'esquadra van detenir dos delegats sindicals de CC OO i UGT per una topada, el dia 29 de març, amb un guarda de seguretat davant la fàbrica Seat, segons fonts sindicals esmentades per Europa Press. Tots dos foren traslladats a una comissaria de Martorell. Després els deixaren anar.

El dia abans els mossos d'esquadra havien activat la polèmica web 'contra la violència urbana' en què demanen que hom els ajudi a identificar individus que puguin haver participat en els aldarulls de les manifestacions. La web conté fotografies de seixanta-vuit individus. Un material gràfic que ha estat tret de fonts policíaques i públiques, com ara mitjans de comunicació i xarxes socials. En vint-i-quatre hores es feren 140.000 visites a la web.