Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  24.04.2012  06:00

El govern valencià acomiadarà el 40% dels treballadors de les empreses públiques

Prepara un ERO imminent que pot afectar un miler de treballadors de RTVV · L'oposició denuncia que hi ha molts treballadors que ha entrat per favoritisme, però que 'no poden pagar justos per pecadors'

Men?ame
 

El vice-president i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Císcar, va confirmar ahir que l'executiu reduirà entre un 40% i un 50% el nombre de treballadors del sector públic, és a dir, uns 5.000 d'un total d'11.000. Císcar va dir que el sector públic 'ha ser més petit que no ara perquè actualment és insostenible' i per això va dir que les empreses públiques passaran de quaranta-sis a sis.

També va explicar que no només es reduirà personal mitjançant els expedients de regulació d'ocupació, sinó també amb privatitzacions.

Els socialistes troben que una part del sector públic és improductiva i que en molts casos 'només ha servit per a fer propaganda del govern valencià'. El portaveu parlamentari del PSPV, Antonio Torres, considera que 'abans d'actuar en els sectors que són productius, cal eliminar tot el que és superflu'.

Per la seva banda, el síndic de Compromís, Enric Morera, considera que 'no poden pagar justos per pecadors', perquè diu que hi ha gent que ha entrat per favoritisme però que hi ha molts professionals, 'que són els que han quedat marginats'.