La campanya ‘Enllaçats pel català’ s’estén per Sant Jordi

  • VilaWeb s'hi adhereix i també penja el llaç per la llengua a la capçalera

VilaWeb
Redacció
23.04.2012 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya ‘Enllaçats pel català‘ continua amb força, i per a avui s’ha fet una crida perquè el país sencer s’hi sumi coincidint amb la diada de Sant Jordi. La campanya consisteix a penjar un llaç amb la senyera a les façanes o a les webs. Avui els llaços són presents a molts llocs, també a la capçalera de VilaWeb, que se suma així a la campanya per la llengua.

‘Els atacs i les amenaces a la nostra llengua a una part del territori afecta la salut global del català i n’amenaça la supervivència. És responsabilitat de tothom vetllar i defensar la llengua catalana sigui on sigui que es produeixi l’atac’, diuen en un comunicat representants del sindicat STEI-i i de l’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes, promotors de ‘Per Sant Jordi, enllaça’t per la llengua’.

Passada la diada dd’avui, la campanya també serà present en la manifestació de València que tindrà lloc el 28 d’abril.

La campanya d’Enllaçats va néixer a les escoles i instituts de les Illes com a mostra de protesta contra la política lingüística de José Ramón Bauzá i com a símbol del compromís de la comunitat educativa amb la defensa de la llengua.

El govern baelar va ordenar fa uns dies la retirada dels llaços pel català de les escoles, però l’ordre va tenir un efecte contrari, i encara han estat més els centres i particulars que s’han afegit a la campanya. A més dels llaços, alguns alumnes s’han animat a fer una cançó en favor del català. Primer va ser l’IES Marratxí, amb la versió de ‘Illes dins un riu’; tot i l’amenaça de la conselleria d’obrir-los un expedient; i poc després, l’IES Felanitx va convertir la ‘Jenifer’ en ‘José Ramón’.

A més, en defensa del català va haver-hi la vaga de fam de Jubilats per Mallorca de Jaume Bonet i, després, de Tomeu Amengual. L’entitat va posar fi a l’acció el passat dia 10, en considerar que s’havien complert els seus objectius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any