Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.04.2012  19:32

Solidaritat proposa una Guia d'actuació per la campanya d'insubmissió als peatges

Engega una campanya aprofitant l'empenta dels primers casos de ciutadans que han decidit no pagar més peatges

Men?ame
 

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha posat en marxa una campanya d'insubmissió als peatges que pren el testimoni de les primeres accions que alguns ciutadans han fet aquesta setmana amb el lema #novullpagar. El diputat Uriel Bertran ha anunciat que 'és èticament, políticament i econòmicament legítim que els ciutadans de Catalunya no paguin cap més peatge perquè l’any 2004 van finalitzar les concessions de peatges del nostre país i havien de passar a ser gratuïtes'.

Per facilitar la participació dels ciutadans, Solidaritat proposa una Guia d'actuació amb els següents punts:

1. El Servei Català de Trànsit NO considera una infracció susceptible de denúncia per part dels Mossos d'Esquadra negar-te a pagar un peatge, perquè NO està contemplat al Reglament General de Circulació com a infracció.
2. Quan diguis 'No Vull Pagar' i et neguis a pagar un peatge, el personal d’Abertis simplement t'ha d'anotar la matrícula i, tot seguit, obrir-te la barrera per deixar-te marxar. És igual si el semàfor de la concessionària està en verd o vermell. Aquest semàfor només indica si s'ha pagat el peatge o no, i no està regulat pel Codi de circulació.
3. Tens dret a NO identificar-te davant del personal d'Abertis si et requereixen el DNI.
4. Si els empleats de l'autopista intenten retenir-te o bloquejar-te a la tanca més temps del necessari per anotar la matricula del teu vehicle, estan cometent un delicte penal de detenció il·legal i, per tant, has de sol·licitar immediatament l'actuació dels Mossos d'Esquadra mitjançant el 112, i procedir a denunciar la detenció il·legal.
5. La Concessionària només et podrà reclamar el pagament del deute per via administrativa si tu t’has identificat, però mai per via penal, perquè no hi ha delicte.

VilaWeb va elaborar també una guia informativa pels ciutadans que es volen sumar a la campanya: Què pot passar, en cas de no pagar el peatge?