El govern espanyol ataca ara les televisions autonòmiques

  • En el marc de les reformes impulsades per reduir el dèficit, obre la porta a la privatització d'IB3, TV3 i Canal 9 · Impedides de tenir dèficit, seran inviables

VilaWeb
Redacció
20.04.2012 - 16:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sánez de Santamaría, ha anunciat que el govern autoritzarà la privatització de les televisions autonòmiques. Ho ha justificat en el marc de la presentació de les mesures de reducció del dèficit públic. La mesura pot afavorir la privatització de Canal 9 i IB3, en mans d’administracions del Partit Popular. Les televisions autonòmiques que mantinguin a mans públiques, l’executiu espanyol les obligarà a regir-se pel principi d’estabilitat pressupostària i no podran tenir dèficit.

‘S’han pres també mesures d’austeritat al servei de les comunitats autònomes’, explica Sánez de Santamaría. ‘S’amplia la llibertat d’elecció per decidir com presten els serveis de la televisió autonòmica. I si decideixen prestar aquest servei o no’. El govern remetrà al congrés un decret de llei amb caràcter d’urgència perquè siguin les comunitats les que decideixin. ‘En cas de no prestar aquest servei, les televisions sortiran a sorteig públic’. Sánez de Santamaría ha justificat la decisió per la petició d’algunes comunitats autonòmiques.

Segons Sáenz de Santamaría, les comunitats que prestin el servei de televisió ‘ho podran fer o bé de manera directa amb els seus mitjans o bé amb fórmules de gestió indirecta de les concessions’. ‘No es permetran desequilibris en els pressupostos’.

Homs garanteix de forma ‘clara, inequívoca i nítida’ que no privatitzarà TV3

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha garantit de forma ‘clara, inequívoca i nítida’ que la Generalitat no privatitzarà TV3. ‘Això deu ser una iniciativa legal que fa el govern espanyol pensant en altres cadenes autonòmiques, els hi deuen haver demanat altres comunitats’, ha afirmat Homs, que ha subratllat també que no els preocupa el requisit de complir amb el principi d’estabilitat pressupostària perquè la televisió pública catalana ja mira de fer-ho. ‘És un requisit que hem de mirar de complir a tot arreu. Això no ens preocupa absolutament per a res’, ha dit.

Editorial de Vicent Partal: Rajoy tira amb bala contra TV3, Canal9 i IB3

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any