La insubmissió als peatges arriba al parlament

  • El diputat Uriel Bertran, retingut al peatge de Vilassar de Dalt quan es nega a pagar, presenta denúncia contra Abertis · Va enregistrar l'incident en vídeo i el va relatar a Twitter

VilaWeb
Redacció
20.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya #novullpagar suma nous insubmisos, entre els quals el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran. Ahir al matí Bertran va arribar al peatge de Vilassar de Dalt a l’autopista C-32 i va dir al cobrador que no volia pagar (vídeo). Aquest va telefonar a l’encarregat, va prendre nota de la matrícula, va alçar la barrera i li va dir que passés, però el diputat s’hi va negar perquè el semàfor era en vermell.

Si el semàfor és vermell, i el conductor passa, l’insubmís pot incórrer en una infracció del reglament de circulació. Bertran relatava així el fet: ‘Li dic que no vull cometre una infracció i que el posi en verd. Em diu el cobrador que no ho farà, vol que cometi una infracció. Posa uns cons darrere el cotxe i quedo retingut. Truco als mossos d’esquadra i denuncio retenció il·legal i que volen que cometi una infracció.’ Després Abertis va posar el semàfor en verd i Uriel Bertran va passar, tal com va relatar a Twitter.

A més, Bertran va dir que havia tornat al parlament el teletac que tenen els diputats (vídeo).

Arran de l’incident, Uriel Bertran va decidir interposar ahir a la tarda una denúncia a la policia contra la concessionària d’autopistes Abertis, per detenció il·legal pels fets del matí a la barrera de Vilassar. Abans d’entrar a la comissaria, Bertran va reclamar a Abertis que desmantelli els peatges de Catalunya argumentant que ‘els catalans ja els han pagat el cost total de la infrastructura més de dues i tres vegades’. En aquest sentit, el diputat de Solidaritat va assenyalar que ‘els catalans han fet i han pagat molt per Abertis i ara ha arribat el moment que Abertis faci alguna cosa pels catalans i desmantelli els peatges’.

Què pot passar, en cas de no pagar el peatge?

Els nous insubmisos als peatges expliquen l’experiència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any