Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.04.2012  06:00

La insubmissió als peatges arriba al parlament

El diputat Uriel Bertran, retingut al peatge de Vilassar de Dalt quan es nega a pagar, presenta denúncia contra Abertis · Va enregistrar l'incident en vídeo i el va relatar a Twitter

Men?ame
 

La campanya #novullpagar suma nous insubmisos, entre els quals el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran. Ahir al matí Bertran va arribar al peatge de Vilassar de Dalt a l'autopista C-32 i va dir al cobrador que no volia pagar (vídeo). Aquest va telefonar a l'encarregat, va prendre nota de la matrícula, va alçar la barrera i li va dir que passés, però el diputat s'hi va negar perquè el semàfor era en vermell.

Si el semàfor és vermell, i el conductor passa, l'insubmís pot incórrer en una infracció del reglament de circulació. Bertran relatava així el fet: 'Li dic que no vull cometre una infracció i que el posi en verd. Em diu el cobrador que no ho farà, vol que cometi una infracció. Posa uns cons darrere el cotxe i quedo retingut. Truco als mossos d'esquadra i denuncio retenció il·legal i que volen que cometi una infracció.' Després Abertis va posar el semàfor en verd i Uriel Bertran va passar, tal com va relatar a Twitter.

A més, Bertran va dir que havia tornat al parlament el teletac que tenen els diputats (vídeo).

Arran de l'incident, Uriel Bertran va decidir interposar ahir a la tarda una denúncia a la policia contra la concessionària d'autopistes Abertis, per detenció il·legal pels fets del matí a la barrera de Vilassar. Abans d'entrar a la comissaria, Bertran va reclamar a Abertis que desmantelli els peatges de Catalunya argumentant que 'els catalans ja els han pagat el cost total de la infrastructura més de dues i tres vegades'. En aquest sentit, el diputat de Solidaritat va assenyalar que 'els catalans han fet i han pagat molt per Abertis i ara ha arribat el moment que Abertis faci alguna cosa pels catalans i desmantelli els peatges'.

Què pot passar, en cas de no pagar el peatge?

Els nous insubmisos als peatges expliquen l'experiència