La CUP engega una campanya contra ‘el desmantellament de la sanitat pública’

  • Denuncia interessos privats darrere del negoci sanitari

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.04.2012 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Volem desemmascarar els interessos privats que s’amaguen darrere el negoci sanitari i el desmantellament de la sanitat pública’, diu Albert Botran, portaveu nacional de la CUP, que avui ha presentat a l’Espai VilaWeb la campanya ‘Privatitzen per enriquir-se’. L’organització denuncia que ‘el sistema sanitari català és el laboratori d’assaig de les polítiques privatitzadores que es dissenyen per a desmantellar el sector públic i l’estat del benestar’.

Botran ––acompanyat de Toni Barbarà, secretari de la plataforma Dempeus per la Salut Pública; David Vidal, regidor de la CUP de Reus; i d’Isa Garnika, sindicalista de la CGT a l’Hospital de la Vall d’Hebron–– ha explicat que la CUP ha decidit d’impulsar una campanya pública i nacional ‘de denúncia dels culpables, conscienciació, mobilització i acció municipal, que posi al descobert les veritables raons de la reducció de la despesa pública, les retallades i les privatitzacions dels serveis públics’.

David Vidal ha criticat que diversos dirigents d’institucions sanitàries públiques també han estat al capdavant d’empreses privades, i ha recordat casos com el de Josep Prat, president de l’ICS, que va dimitir al gener com a director d’un hòlding d’empreses i del grup privat USP Hospital, arran de la denúncia presentada per la CUP de Reus.

La campanya també critica el discurs que justifica els processos, ‘un discurs que vol fer que la gent se senti culpable de la situació i que es resigni davant la mateixa’, ha dit Toni Barbarà, que ha insistit: ‘Ni la classe treballadora som culpables, ni les retallades són la única alternativa’.

La CUP ha anunciat que donava suport a la Iniciativa Penal Popular impulsada per Dempeus i a la denúncia de la Plataforma d’Afectades per les Retallades Sanitàries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any