Els nous insubmisos als peatges expliquen l’experiència

  • Vídeos i relats de conductors retinguts i de discussions amb els mossos d'esquadra · Segons Abertis, hi ha hagut 'una dotzena de casos'

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
19.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada vegada hi ha més conductors que s’afegeixen a la rebel·lió dels peatges: es neguen a pagar, els retenen una estona, parlen amb els mossos, s’identifiquen i els deixen anar. Fonts d’Abertis diuen a VilaWeb que, des del cap de setmana, quan es va fer pública l’acció de Josep Casadellà, hi ha hagut una dotzena de casos. Uns quants han explicat l’experiència a VilaWeb.

Miquel Herrera, retingut a Figueres Sud

Dimarts a la tarda en Miquel Herrera es va negar a pagar a la sortida de Figueres Sud de la AP-7, i els responsables de l’autopista el van tenir retingut més d’una hora, van avisar els mossos d’esquadra i finalment li van alçar la barrera. Heus ací el seu testimoni:

‘Aquesta tarda m’he negat a pagar el peatge de la barrera Figueres Sud, amb l’explicació que no pagaria mentre tots els espanyols no paguessin igual. M’han tancat la barrera i han col·locat uns cons darrere el cotxe per immobilitzar-me i m’han demanat si volia donar-los les meves dades. Hi he accedit. M’han tingut tancat aproximadament una hora i llavors he cridat el 112, per dir-los que em tenien retingut a l’autopista perquè em negava a pagar el peatge i per demanar-los si això era legal? M’han respost que havia entrat en un servei de pagament voluntàriament, cosa que és veritat, però he respost que no tinc cap opció més segura per a arribar a casa mentre no es desdobli la N-II i que pago peatges des de fa quaranta-dos anys, començant per la Roca i després fins a Figueres. I que ara volen prorrogar la concessions per a compensar els dèficits d’unes altres parts d’Espanya, cosa que em sembla abusiva i ofensiva.

M’han respost que hi enviaven la patrulla. Efectivament, al cap de mitja hora més ha arribat un cotxe amb dos mossos d’esquadra als quals he hagut de fer una altra vegada tota l’explicació després d’identificar-me. Amb un somriure d’assentiment, han anat a parlar amb el personal d’autopistes i al cap d’una estona ha vingut un senyor a dir-me que, ja que no volia pagar, alçarien la barrera, però que passés amb el semàfor en vermell. M’hi he negat, si no rebia el permís directe dels mossos d’esquadra, que m’han indicat que passés i que no temés la denúncia, malgrat la petició del personal d’autopistes.

Llavors, al cap d’aproximadament una hora i quart, he passat la barrera sense pagar el peatge. I ja veurem quines seran les conseqüències’.

La Míriam Nogueras, dues hores retinguda

La Míriam Nogueras es va negar a pagar ahir al matí el peatge, seguint la campanya #novullpagar. Fou retinguda durant gairebé dues hores al peatge de Mataró. A l’anada ja l’havien tinguda aturada durant més de vint minuts, amençant-la de cridar els mossos i, després de parlar amb l’encarregat, la van deixar passar. Però a la tornada no li van voler alçar la barrera. ‘El primero de la tarde’, li van respondre. I li van dir que fes marxa enrere i que esperés els mossos allà on volgués. Finalment, la van deixar anar. Ho va relatar ella mateixa a Twitter.

En Tony Ceballos discuteix amb un agent dels mossos

Un altre nou cas d’insubmís és el del Tony Ceballos, que ha publicat tres vídeos: n’hi ha dos en què es veu com arriba a un peatge de la C-33 en sentit Girona; el cobrador baixa, li posa una bitlla darrere el cotxe per immobilitzar-lo i avisa els mossos d’esquadra. Quan arriben, discuteix amb un dels agents sobre la conveniència de la protesta i els acaba donant les dades personals. En un altre vídeo, es veu com es nega a pagar el peatge de Vidreres.

Us expliquem què pot passar, en cas de no pagar el peatge?


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any