Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.04.2012  12:57

Llanos de Luna impedeix al Síndic de Greuges d'entrar al CIE de la Zona Franca

Rafel Ribó vol accedir-hi arran de les nombroses queixes sobre el tractament als interns · Cada cop hi ha més veus que reclamen el tancament d'aquests centres

Men?ame
 

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, no ha pogut entrar al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona, que tenia previst de visitar després de les nombroses queixes rebudes i denúncies de vulneracions de dret. 'He vingut perquè la llei del Síndic em faculta a fer-ho', ha dit Ribó. Tanmateix, li han barrat el pas.

El director i el comissari d'Estrangeria li han comunicat que tenien ordres de no deixar-lo passar, segons que ha explicat Ribó. En aquest sentit, la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, ja va dir ahir a Ribó que no el deixaria entrar. Segons Ribó, li va dir que no calia que hi anés perquè tot estava bé.

La mort d'algun intern en condicions poc clares i les denúncies de maltractaments han fet créixer les veus que reclamen el tancament d'aquests centres. 'Els CIE són presons plenes de gent que no ha comès cap delicte', deia a VilaWeb fa un temps l'advocat José Javier Ordóñez, autor d'un dictamen del Col·legi d'Advocats que alerta de les vulneracions de drets en els centres d'internament per a estrangers.