Fraga ja caçava elefants

  • L'ex-ministre franquista explicava en el documental 'Memòria Negra', de Xavier Montanyà, l'experiència de caçar elefants

VilaWeb
Redacció
16.04.2012 - 15:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’afició de Juan Carlos de Borbó a caçar elefants li ve de lluny, i entronca amb la tradició franquista de pràctica d’aquesta activitat. L’ex-ministre franquista Manuel Fraga Iribarne també n’era un aficionat, tal com va explicar en el documental ‘Memòria Negra‘ (2006) del periodista Xavier Montanyà. En aquest fragment d’entrevista amb Montanyà, Fraga parla de quan va anar a la Guinea Equatorial per inaugurar-hi uns estudis de TVE. I diu: ‘Vaig aprofitar per per entrar a la selva i matar un elefant. Va ser una expedició cinegètica molt interessant’.

En l’entrevista amb Montanyà, en què es veuen imatges amb l’ex-ministre exhibint l’ivori d’elefants caçats, Fraga explicava que es va llegir un llibre portuguès sobre com caçar elefants. ‘I em vaig assegurar de tenir un rifle en condicions’, va afegir. Segons ell, a la selva equatorial és molt difícil de veure un elefant i, sobretot, de caçar-lo.

‘Memòria negra’ és un documental que explica la colonització espanyola de la Guinea i com el franquisme va exportar-hi de tot: el toreig, el catolicisme, feixisme a les escoles i processons de Setmana Santa calcades a les de Sevilla.

Més informació sobre l’escàndol de la cacera de Juan Carlos a Botswana:

Editorial de Vicent Partal: ‘I a nosaltres què ens convé?’

Martí Estruch: ‘El rei va nu’

La banda sonora de la caiguda del rei espanyol

ICV portarà al congrés espanyol el viatge del rei a Botswana

Les escopetes de luxe de Juan Carlos valen cap a 130.000 euros

El reportatge que a Espanya no s’ha vist sobre la mort del germà del rei

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any