Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.04.2012  10:14

La rebel·lió dels peatges s'estén al País Valencià

Apareixen més vídeos de conductors que se sumen a la iniciativa de Josep Casadellà

Men?ame
 

La indignació per haver de continuar pagant peatges a les autopistes perquè el govern espanyol rescati les autopistes de Madrid ja passa de les paraules als fets. La iniciativa de Josep Casadellà, el conductor que va començar amb aquest vídeo la campanya 'No vull pagar' als peatges, s'ha anat estenent pel Principat (com demostra aquest vídeo) i, també, pel País Valencià. El blocaire de +VilaWeb Paco Cholbi, per exemple, relata en aquest apunt com ahir va decidir sumar-se a la iniciativa No vull pagar de Casadellà i es va negar a pagar el peatge d'Ondara (Marina Alta).

I és que els passos de Josep Casadellà, que ahir mateix fou retingut una estona en un peatge de la AP-7 perquè es negava a pagar, ha estat seguida aquest cap de setmana per molts conductors, que s'hi han solidaritzat i han anunciat que també han seguit el seu exemple o que el seguiran.

A YouTube ja hi ha dos conductors més que han enregistrat la negativa a pagar al peatge. Els podeu veure ací i ací. Un altre conductor va seguir fa alguns dies l'exemple de Casadellà i va publicar un altre vídeo, que titula 'Jo tampoc no vull pagar', en què es veu com diu al cobrador: 'Hola, bona tarda. No vull pagar. Quan els de Madrid i els andalusos paguin autopistes jo també pagaré'. I permet al cobrador que prengui nota de la matrícula del cotxe, però recordant-li: 'Els ho expliques, eh?'

Paral·lelament, a Twitter també s'ha escampat molt la protesta amb l'etiqueta #novullpagar. 'Peatge de Sant Sadurní d'Anoia, a la AP-7. Hem dit #novullpagar, denunciant gestió privada, centralisme estatal i import excessiu. Endavant!', deia Cesk Freixas al seu compte. 'Acabem de dir al peatge de la AP-7 que #novullpagar. No hem pagat i hem assumit que ens faran una denúncia. Fem-ho tots? N'estem farts!', clamava també ahir al seu Twitter la Sílvia Montells.

Casadellà, retingut en un peatge

Josep Casadellà, l'iniciador de tot plegat, va quedar blocat ahir a la tarda entre dues barreres d'un peatge a la sortida de Maçanet, a l'autopista AP-7, segons que va relatar ell mateix al seu Twitter. Casadellà explicava que li havien dit que ja es podia esperar el temps que volgués. Els responsables del peatge van avisar els mossos d'esquadra i la grua per retirar-li el cotxe, però finalment el van deixar passar.

Així ho va explicar a VilaWeb: 'Al voltant de les set del vespre m'han tancat i m'han dit que no m'obririen fins que pagués, m'han dit al cap d'una estona que si no pagava em retirarien el cotxe amb una grua de l'autopista, han avisat els mossos, he comunicat als mossos que faria el que em diguessin però que no pensava pagar. Passada una hora i mitja, han pres nota de la matricula i m'han deixat sortir.'

Casadellà ja fa temps que havia començat aquesta iniciativa, d'arribar a la guixeta de pagament del peatge, saludar i dir que no volia pagar pel greuge que pateixen els catalans respecte d'altres ciutadans de l'estat. Fins i tot havia publicat al seu Facebook fotos dels tiquets que havia deixat de pagar. Ahir, però, just el dia després que en diversos mitjans es fes pública la seva iniciativa, el van retenir en un peatge entre dues barreres.

El 20 de maig, al peatge de Martorell

Just ahir vespre, arran d'aquest incident, ja es va fer pública una pàgina de Facebook i un compte de Twitter amb el nom de 'No vull pagar', per donar suport a tothom qui vulgui afegir-se a la iniciativa de Casadellà. La primera acció que han convocat és una caravana de cotxes el 20 de maig al peatge de Martorell per cridar alhora 'no vull pagar'.

Men?ame