Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  15.04.2012  06:00

Les víctimes del franquisme desafien les prohibicions de l'ajuntament de València

Es fa l'homenatge al cementiri general, tal i com era organitzat

Men?ame
 

Associacions de la memòria històrica del País Valencià han recordat avui les víctimes del franquisme als fossars comuns del Cementiri General de València. Com ja va passar l'any passat, els organitzadors denuncien que l'ajuntament els havia prohibit la interpretació de la música prevista i l'entrada al fossar.  Tanmateix l'acte, coordinat pel Fòrum per la Memòria del País Valencià, s'ha fet com era previst, desafiant aquestes prohibicions.

L'ajuntament argumenta que prohibeix la música 'per no alterar la tranquil·litat dels visitants del Camposanto, per ser lloc de recolliment i pau'; quant a l'accés als quadres, no especifica els motius de la prohibició. Aquesta actitud ha indignat profundament els organitzadors ja que, asseguren, el cementiri l'ajuntament permet interpretar música en tota mena d'esdeveniments, excepte quan s'homenatgen les víctimes del franquisme que hi ha soterrades.

Davant aquest greuge comparatiu, conclouen que per a les autoritats aquestes víctimes no mereixen ser recordades. 'El seu únic homenatge ha de ser el silenci, com la llosa amb què cobreixen els seus assassinats. Els morts poden ser silenciats, però l'herba que els cobreix és intocable', lamenten.