Corea del Nord llança el polèmic míssil de llarg abast, però l coet falla

  • El coet ha caigut al mar poc després d'envolar-se

VilaWeb
Redacció
13.04.2012 - 02:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Corea del Nord finalment ha llançat de matinada el polèmic míssil de llarg abast Unha-3 des d’una base del nord del país. Però segons totes les dades dels governs de Corea del Sud, el Japó i els Estats Units, el míssil ha fallat i ha caigut al mar poc després d’envolar-se.

El llançament del míssil, que segons les autoritats coreanes podria arribar fins els Estats Units, ha desencadenat una gran alarma entre els països veïns. Corea del Nord ha fet com a mínim dues proves de bombes atòmiques i si es dotés de la capacitat d’envolar i controlar míssils de llarg abast podria significar un perill important.

El govern nord-coreà diu que el míssil portava un satèl·lit d’observació i es disparava per a commemorar el centenari del neixement de Kim Il-Sung, avi de l’actual president.

Reunió de l’ONU

El consell de seguretat de les Nacions Unides es reunirà avui a la tarda per discutir una possible condemna al llançament del satèl·lit meteorològic Kwamyongsong-3 per Corea del Nord. La intenció dels quinze membres del consell de seguretat és emetre un text de condemna per considerar que Corea del Nord ha violat les resolucions del màxim òrgan decisori de l’ONU, que prohibeixen expressament al país desenvolupar i usar tecnologia nuclear i balística.

El consell va emetre aquestes resolucions arran de les proves nuclears fetes pel règim estalinista el 2006 i el 2009. Els Estats Units, Corea del Sud i el Japó sospiten que el llançament del Kwamyongsong-3 encobria una nova prova amb míssils de llarg abast.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any