Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  10.04.2012  18:47

Tomeu Amengual deixa la vaga de fam per la llengua

Jubilats per Mallorca posa fi a l'acció i considera que s'han complert els seus objectius

Men?ame
 

Tomeu Amengual, de seixanta-quatre anys, ha deixat avui la vaga de fam per la llengua, després de setze dies sense menjar. La junta de Jubilats per Mallorca ha decidit posar fi a la vaga d'Amengual, que feia un parell de dies que li costava de beure aigua i que duia cinc dies patint insomni. D'aquesta manera acaba la protesta de l'entitat, que comptant la vaga de Jaume Bonet, ha mantingut la vaga de fam per la llengua un total de quaranta-un dies. 'Considerem que s'han complert els objectius marcats', diu Jaume Vicens, vocal de la junta.

Amb aquesta arriscada protesta, Jubilats per Mallorca volia cridar l'atenció sobre la política lingüística de José Ramón Bauzá i els seus perills per a la llengua catalana.   

En un comunicat, l'entitat agraeix a Jaume Bonet i Tomeu Amengual 'el sacrifici que ha representat per a ells aquesta acció de vaga de fam'. A més, considera que ja s'han complert els objectius fixats. D'una banda, la manifestació per la llengua del passat 25 de març va ser tot un èxit. A més, s'ha aconseguit 'fer arribar al Parlament Europeu la denúncia de la malifeta del govern balear contra l'única llengua pròpia, amb una pregunta-denúncia de vint diputats comunitaris per incompliment dels acords internacionals sobre protecció de llengües minoritàries i/o minoritzades, que el govern espanyol haurà de respondre'. També valora que s'hagi introduït el debat dins el PP, 'que haurà de decidir si el posicionament contraria a la llengua és només cosa del govern de Bauzá o el posicionament oficial del PP de les Illes'.