L’autòpsia confirma que una bala de goma va matar Íñigo Cabacas

  • La grada sud del camp de l'Osasuna queda buida un quart d'hora per protestar per la mort del jove

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.04.2012 - 18:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iñigo Cabacas Liceranzu, de 28 anys, va morir ahira causa de l’impacte d’una bala de goma disparada per l’ertaintza. Fonts properes a la família han explicat que l’informe preliminar de l’autòpsia confirma que la causa de la mort del jove, ferit dijous a Bilbao, va ser el cop de la bala de goma que va rebre al cap.

Cabacas va resultar ferit dijous durant uns incidents que hi va haver després del partit de l’Europa League entre l’Athletic i el Schalke 04. El jove va rebre l’impacte d’una bala de goma en una càrrega de la policia basca i va quedar en coma i ferit de gravetat: va patir una fractura cranial amb importants lesions cerebrals, que li van acabar causant la mort.

L’ertzaintza diu que va rebre unes quantes trucades alertant que hi havia una persona semi-inconscient i sagnant i que quan van arribar al lloc, a l’avinguda María Díaz de Haro, els van llençar ampolles i objectes i van respondre disparant bales de goma.

El debat sobre l’ús de les bales de goma ha generat controvèrsia últimament a casa nostra, arran de les lesions patides per alguns manifestants en les càrregues dels mossos d’esquadra durant els incidents de la vaga general del 29 de març. Vegeu-ho en aquestes notícies relacionades:

Facebook censura una foto del ferit a l’ull per bala de goma dels mossos

‘L’Angelo no recuperarà l’ull, però volem que demanin perdó’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any