Rajoy retallarà 10.000 milions en sanitat i educació

  • El govern espanyol anuncia privatitzacions i retallades per reduir el dèficit

VilaWeb
Redacció
09.04.2012 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha decidit d’accelerar les reformes previstes per retallar el dèficit i ha anunciat avui mateix que aquest mes començara a aplicar una retallada al ministeri d’Educació i al de Sanitat que suposarà un estalvi de deu mil milions d’euros. Així ho ha anunciat l’executiu de Mariano Rajoy mitjançant aquest comunicat en què ha informat de la reunió del president espanyol amb els ministres Montoro i De Guindos per preparar el programa de reformes que presentaran a la Comissió Europea.

Sobre les reformes, el comunicat del govern espanyol diu: ‘Totes aquestes decisions suposen  l’adopció d’un calendari  de reformes estructurals  per a les pròximes setmanes que també inclouran privatitzacions  i reformes en diferents àmbits orientades a la racionalització dels costos i la millora  de competitivitat i la flexibilitat de l’economia espanyola, com en el sector  energètic, la unitat de mercat, el mercat de lloguer, el foment  de l’activitat emprenedora i les actuacions en recerca i desenvolupament’.

El text també parla d’evitar duplicitats i fa èmfasi especialment en l’ensenyament i en la sanitat. Aquesta retallada pot suposar gairebé un 10% del pressupost en sanitat.

Acceleració de la venda d’entitats financeres

En la reunió també s’han parlat de les reformes en l’àmbit financer. En concret, s’ha decidit d’accelerar la venda de les entitats financeres amb participació majoritària de l’estat, com Catalunya Caixa i el Banc de València, el procés de venda de les quals començarà dijous.

Avui mateix el ministre De Guindos havia plantejat en el copagament sanitari per a rendes altes, tot i que després el PP ha sortit a desmentir-lo.

I el ministre Cristóbal Montoro ha amenaçat de fer ben aviat ‘una revisió de les autonomies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any