Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  09.04.2012  09:45

Montoro amenaça amb una 'revisió i reequilibri de l'estat autonòmic'

Avisa que les comunitats hauran de renunciar a despeses i a projectes com televisions autonòmiques i delegacions a l'exterior

Men?ame
 

El govern espanyol està disposat a 'revisar, reequilibrar i ordenar' les comunitats autònomes, en paraules del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una entrevista que avui publica El Mundo. Això vol dir que s'hauran de 'revisar les competències sobreposades' i la renúncia 'a gastar moltes coses de les que fan' i a projectes com les televisions autonòmiques o les delegacions a l'exterior. A més, amenaça que l'estat intervindrà les comunitats que no compleixin l'objectiu de dèficit.

'Les autonomies compliran el dèficit, sí o sí... en un cas extrem una delegació anirà allà per fer una gestió directa', diu a l'entrevista Montoro, que troba que l'estat de les autonomies és 'el gran invent de la democràcia', però que s'ha desenvolupat amb un gran descontrol i que per això caldrà reformar-lo, 'per reequilibrar-ne les competències i evitar més malabarataments'.

Aquesta revisió diu Montoro que farà viable l'assoliment de l'objectiu de dèficit per part de les comunitats autònomes.

Aquest cap de setmana passat la president del PP català, Alícia Sánchez Camacho, va anunciar que ben aviat es reuniria justament amb Montoro per negociar un pacte fiscal per Catalunya.