Les estadístiques contradiuen Llanos

  • El PIB per habitant de Catalunya és similar al de Gran Bretanya i seria el setè de la Unió

VilaWeb
Redacció
08.04.2012 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les declaracions de la delegada del govern espanyol a Catalunya xoquen amb la realitat que mostren les dades estadístiques. No només Catalunya no seria un dels estats més pobres d’Europa sinó que estaria entre les economies més importants de la Unió.

Les dades són contundents al respecte. Fins i tot comptant amb l’actual espoli fiscal l’economia del Principat, segons les dades oficials resistiria perfectament la comparació. Aquell any, el darrer del qual hi ha estadístiques oficials homologades a tota la Unió. Perquè el PIB per habitant del Principat, segons les darreres dades homologades al conjunt de la Unió és de 28.361 euros, un 17,2 superior al d’Espanya i equiparable al del Regne Unit que és de 26.927 euros. Això posaria Catalunya en la posició número set de les economies europees. 

Fins i tot comptant el PIB en el seu conjunt Catalunya amb 206.996 milions d’euros es situaria en la catorzena posició de l’Europa de 28. Dada que cal comparar amb la de població (16 sobre els 28) i la de territori (24 sobre 28).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any