PSM-IV-ExM denunciarà els consellers que donin suport a la modificació del PTM

  • El Partit Popular pretén canviar una errada tipogràfica que ara per ara impossibilita l’execució del projecte hoteler de Sa Ràpita. Els econacionalistes duran davant la justícia tots els polítics i tècnics que hi participin.

VilaWeb
Redacció
06.04.2012 - 14:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ni protestes ciutadanes ni esmenes de l’oposició. El major entrebanc que ha trobat el govern a l’hora de donar llum verda al complex turístic de Sa Ràpita ha estat una errada tipogràfica. Quan l’any 2010 es va aprovar el Pla Territorial de Mallorca (PTM), es varen fixar 2 hectàrees com a límit de creixement pel municipi de Campos. Un cop declarat l’interès autonòmic del projecte, l’executiu ha descobert que per fer possible aquesta mesura se’n necessiten 21.

Davant això, el Consell de Mallorca ha anunciat que modificarà aquesta ‘errada tipogràfica’ en el Ple de dijous que ve, però el grup de consellers del PSM-IV-ExM no els posarà les coses fàcils.

En declaracions als mitjans, el seu portaveu Joan Font ha anunciat que durà davant la justícia tots els consellers i tècnics que donin suport a la mesura. Segons Font, ‘el Partit Popular ha trencat el consens sobre la protecció del territori aconseguit amb l’eliminació de les Àrees de Reconversió Territorial l’any 2010. I allò més greu: insulta la intel·ligència de tots els mallorquins amb un cinisme brutal’.

Pels econacionalistes, es tracta d’un ‘pelotazo’ urbanístic promogut pel PP, que ara vol modificar el PTM amb una excusa ‘que no te cap argumentació tècnica ni lògica’.

Per la seva banda, el conseller de Turisme i Esports, va defensar dimarts al Ple del Parlament la legalitat del projecte. Carlos Delgado va assegurar que el solar on es duran a terme les obres, pròxim a una Àrea d’Especial Interés i a la platja d’Es Trenc, és ‘urbanitzable” i que per tant “no s’ha de canviar cap llei’.

Segons l’oposició, els darrers esdeveniments han demostrat que Delgado va ‘mentir descaradament’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any