Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  08.04.2012  06:00

Wikipedia també abandona Google Maps

El preu que demana Google pel seu servei fa que, com més va, més empreses adoptin opcions alternatives

Men?ame
 

Wikipedia acaba d'anunciar que prescindia de Google Maps. De moment, les seves aplicacions per a mòbils faran servir OpenStreetMap. Se suma, d'aquesta manera, a empreses com FourSquare, EasyStreet i Apple mateix, que ja han començat a canviar els seus serveis de mapes i han abandonat Google.

La raó més evident d'aquest canvi és el preu que Google demana a qui vol servir-se del Maps per crear aplicacions pròpies. Per als usuaris que hi cerquen una adreça i prou el servei és gratuït, però per als qui volen integrar-lo a les seves aplicacions a través d'un API, Google ha canviat de política i ara cobra quatre dòlars per cada mil visualitzacions diàries que sobrepassin les primeres vint-i-cinc mil, una xifra que en el cas de Wikipedia és ínfima perquè cada dia el nombre de mapes vistos als seus serveis supera el milió.

En el cas de Wikipedia, a més, hi ha una raó de coherència ideològica. OpenStreetMap segueix el mateix concepte de l'enciclopèdia virtual: és una iniciativa oberta i col·laborativa, alimentada pels usuaris mateixos.