Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.04.2012  01:20

La justícia expulsa de ca seva una dona i el seu fill discapacitat sense oferir-los cap moratòria

La Plataforma d'Afectades poer la Hipoteca adverteix que si la dona ha d'allotjar-se a una casa d'acollida també podria quedar sense el fill

Men?ame
 

Setze policies i un jutge han estat els encarregats d’expulsar una mare i el seu fill discapacitat de la llar que habitaven fins les deu del matí d’aquest dimecres al número 8 del carrer Margalida Riutort de Palma. La dona, que no ha pogut acollir-se a cap moratòria abans de ser expulsada de casa, ha marxat pel seu propi peu i junt al seu fill de 33 anys, que pateix una deficiència del 77 per cent.

En el moment que la família afectada ha marxat de ca seva, la comitiva judicial s’ha endinsat a l’edifici i ha procedit a segellar la porta amb l’ajuda d’un manyà que ha canviat el pany. Mentrestant, una neboda de la dona afectada ha acudit a cercar les víctimes al portal.

El desnonament ha tingut lloc poques hores després mare i fill fessin les maletes i empaquetessin les seves pertinences amb l’ajuda i el seu suport d’algunes membres de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH), que han passat la nit amb la família afectada.

Sense feina i sense atur

La dona expulsada de casa seva no té feina i ja no pot cobrar la prestació per desocupació. A més, el  fill discapacitat del qual es fa càrrec està pendent d’una operació quirúrgica greu, i durant el desnonament ha patit alguns brots, possiblement, degut a la tensió acumulada.

És per això que la PAH havia exigit una moratòria d’una 15 dies o un mes, com a mínim, per “motius humanitaris”. Tanmateix, la propietat de la casa i la justícia no han fet cas d’aquesta petició, i amb l’ajuda de la policia han deixat una altra família sense sostre a Mallorca. De fet, si finalment la dona afectada acaba a una casa d’acollida, també podria ser apartada del seu fill.