Felip Puig critica ‘una certa connivència intel·lectual’ amb la violència

  • Segons ell, alguns polítics, intel·lectuals, acadèmics i mitjans de comunicació obren un debat que posa en dubte la policia

VilaWeb
Redacció
05.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Felip Puig, considera que hi ha una ‘connivència intel·lectual’, o simpatia, amb els violents en casos de manifestacions com les del 29-M. Puig s’ha referit a polítics, intel·lectuals, acadèmics, periodistes i professionals altres que miren d’aixoplugar els violents i promouen ‘un debat intel·lectual i polític’ que posa en dubte la policia.

En una entrevista de Catalunya Ràdio Puig ha concretat més la intenció de posar càmeres al centre de la ciutat; concretament, ha dit que Canaletes i la plaça de Catalunya eren punts on s’hauria de posar vigilància en moments puntuals.

Ofensiva contra ‘els grups de violència urbana’

Puig va anunciar dimarts una ofensiva contra els grups ‘de guerrilla i violència urbana que s’han cronificat’, especialment a Barcelona. Segons ell, els aldarulls de Barcelona el dia de la vaga general van tenir una dimensió tal que s’hi ha de respondre d’una manera diferent de com s’ha fet fins ara. Per això coincideix amb el govern espanyol a revisar el codi penal. A més, ha fet saber que Interior es personaria en les causes obertes als detinguts i que fins i tot obriria expedients sancionadors als promotors de la manifestació de la CGT i de la CNT per Pau Claris i la Via Laietana.

Entre les mesures que vol tirar endavant, hi ha la de restringir els drets dels condemnats per delictes d’aldarulls i alteració de l’ordre públic; de fer identificacions preventives; de proporcionar més recursos a la unitat central d’informació d’ordre públic, instituïda fa pocs mesos; d’augmentar els efectius de la brigada mòbil i els dispositius d’odre públic.

Sobre les xarxes socials i internet, va manifestar la voluntat de perseguir els qui causessin violència, en promoguessin o en fossin còmplices via webs, blocs, piulades, etc.

Segons Puig, aquestes mesures són necessàries perquè el sistema de seguretat actual no és prou dissuasori i no fa por.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any