Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.04.2012  17:23

Felip Puig critica 'certa connivència intel·lectual' amb la violència

Troba que alguns polítics, intel·lectuals, acadèmics i mitjans de comunicació obren un debat que posa en dubte la policia

Men?ame
 

El conseller d'Interior, Felip Puig, considera que hi ha una 'connivència intel·lectual', o simpatia, amb els violents en casos de manifestacions com les del 29-M. I troba que això posa en dubte el paper de la policia. Puig s'ha referit a polítics, intel·lectuals, acadèmics, mitjans de comunicació i altres professionals que intenten 'aixoplugar' els violents i generen 'un debat intel·lectual i polític' que posa en dubte la policia.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el titular Puig també ha concretat més la seva intenció de posar càmeres al centre de la ciutat, i ha parlat de Canaletes i la plaça de Catalunya com els punt on s'hauria de posar vigilància en moments puntuals.

Ofensiva contra 'els grups de violència urbana'

Puig va anunciar ahir una ofensiva contra els grups 'de guerrilla i violència urbana que s'han cronificat', especialment a Barcelona. Segons ell, els aldarulls de Barcelona el dia de la vaga general van tenir una dimensió tal que s'hi ha de respondre d'una manera diferent de com s'ha fet fins ara. Per això coincideix amb el govern espanyol a revisar el codi penal. A més, ha anunciat que Interior es presentarà en les causes obertes als detinguts i fins i tot obrirà expedients sancionadors als promotors de la manifestació de la CGT i de la CNT per Pau Claris i la Via Laietana.

Entre les mesures que vol tirar endavant, hi ha restriccions de drets als condemnats per delictes d'aldarulls i alteració de l'ordre públic; identificacions preventives; dotar de més recursos la unitat central d'informació d'ordre públic, instituïda fa pocs mesos; augmentar els efectius de la brigada mòbil i els dispositius d'odre públic.

També imposarà més videovigilància als espais públics que es prestin a les concentracions, i vol obrir una web de col·laboració ciutadana per a identificar gent que hagi comès delictes.

També s'ha referit a les xarxes socials i a internet, i que que perseguiria els qui causessin violència, en promoguessin o en fossin còmplices via webs, blocs, piulades, etc.

Segons Puig, aquestes mesures són necessàries perquè el sistema de seguretat actual no és prou dissuasori i no fa por.