Oleguer Presas: ‘L’ofensiva de Puig busca una ciutadania submisa mitjançant la por’

  • El futbolista publica avui un article al setmanari la Directa sobre l'anunci del conseller d'Interior

VilaWeb
Redacció
04.04.2012 - 16:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Una ‘ofensiva policíaca i judicial’ com la que ha anunciat Felip Puig no pretén solucionar el problema sinó aconseguir una ciutadania submisa mitjançant la por’. Ho escriu Oleguer Presas, futbolista, en un article d’opinió publicat avui al setmanari la Directa sota el títol de ‘Follia‘. Presas reflexiona sobre la tensió generada per la crisi i les retallades i insta a buscar les causes de successos com els que tingueren lloc durant la jornada de vaga general del passat 29 de març.

Presas contextualitza la convocatòria de la vaga general, parla d’un sistema ‘que generalitza la pobresa, perpetua les desigualtats i ofega les esperances’ i alerta sobre l’ofensiva anunciada per Felip Puig contra ‘els grups de violència urbana’. ‘Sembla que hi ha una voluntat premeditada de focalitzar l’atenció en els aldarulls i amagar així el profund malestar d’una població que, ofegada amb tanta retallada, expressa el seu rebuig’, considera.

‘És perillós i molt preocupant que s’instauri la cultura de la por i la repressió indiscriminada contra aquelles persones que protesten per les accions de qui governa –avisa Oleguer Presas–. Parlar de regular el dret de reunió i manifestació, aplicar lleis d’excepció o que s’empresoni preventivament com ja s’ha fet en aquest cas, representa un retrocés brutal en termes de drets i llibertats. I es fa pel boc gros.’ I alerta que no es persegueix una acció concreta sinó idees. ‘Semblava que utilitzar l’amenaça de patir represàlies per acabar amb les manifestacions de dissidència política eren mètodes passats. Però no.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any