Biscaia tampoc no aplicarà l’amnistia fiscal del govern espanyol

  • Se suma a la decisió de la Diputació de Guipúscoa

VilaWeb
Redacció
03.04.2012 - 08:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat general de Biscaia, José Luis Bilbao, es negarà a aplicar l’amnistia fiscal aprovada pel govern espanyol a la Diputació de Biscaia perquè no és partidari ‘ni de blanquejar diners, ni de blanquejar consciències, ni de blanquejar expedients’. Per Bilbao, la seva institució aposta pels ‘principis ètics’ en comptes de ‘fer caixa’. La Diputació de Biscaia, doncs, se suma a la de Guipúscoa, en mans de Bildu, que ja havia expressat el rebuig a una amnistia fiscal que proposa a qui declari diner negre pagar-ne un 10% sense recàrrecs i no investigar l’origen del capital.

Pel diputat general de Biscaia, ‘si el que es vol és premiar el defraudador, que no comptin amb Biscaia; aquí no amnistiarem el mòdic preu del 10%, prquè nosaltres actuem amb principis i amb valors’. Bilbao afegeix: ‘Se’ns parla de regularització quan de fet es facilita el blanqueig de capitals, es beneficia qui ha comès un frau, es vol matar la figura del delicte fiscal, i es mostra com un èxit una recaptació extra tot i que hauria de ser perseguida judicialment i políticament.  En poques paraules, la mesura ens sembla èticament inacceptable, políticament indefensable i socialment injusta.’

La mesura anunciada pel govern espanyol ha topat amb el rebuig de moltes institucions i formacions polítiques d’Euskal Herria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any