Un miler de manifestants demanen l’alliberament dels detinguts durant la vaga general

  • Els mossos detenen un home en cadira de rodes quan la marxa era davant la presó Model

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.04.2012 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop d’un miler de manifestants s’ha concentrat aquest vespre a la plaça Universitat de Barcelona en suport als detinguts pels aldarulls durant la vaga general i demanant-ne l’alliberament, sota el lema ‘No ens aturaran’. Un cop desconvocada la concentració, els participants han començat a marxar carrer Aribau amunt, cridant lemes com ara ‘Presos al carrer, amnistia i llibertat’, ‘la solidaritat, la nostra millor arma’, ‘qui sembra la misèria recull la ràbia’. La marxa ha transcorregut sense incidents pel carrer Aragó i l’avinguda Roma fins arribar a la presó Model.

Allà, un fort desplegament policíac custodiava la presó. Els manifestants han vorejat l’illa i en un moment donat, la policia ha detingut un home que anava en cadira de rodes i l’ha ficat dins una furgona, abandonant la cadira al carrer. La manfiestació ha continuat fins a la porta de la presó, on poc després la majoria de manifestants ha deixat la protesta. Uns quants, però, s’han dirigit cap a la comissaria de les Corts, on es trobava el detingut. A quarts d’onze, la concentració finalment s’ha dissolt.

D’una altra banda, unes 120 entitats socials i partits polítics han demanat l’alliberament dels dos estudiants de Física empresonats després, Ismael B. i el Dani A., que van ser arrestats per mossos d’Esquadra de paisà mentre participaven en un piquet el dijous al matí a la Zona Universitària.

La jutgessa els va empresonar preventivament per desordres públics, danys i atemptat contra agents de l’autoritat. Els signants del manifest recorden que no tenen antecedents policials, que tenen arrelament perquè estudien a la universitat i que tenen dependència econòmica dels seus pares i de les beques que reben per estudiar. Els seus companys i amics han fet arribar aquesta carta a VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any