Mas avala l’enduriment penal pels actes de vandalisme

  • 'Es pot comparar amb 'kale borroka' en estat pur', diu sobre els incidents durant la vaga general

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.04.2012 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avalat avui l’enduriment de les penes previstes per a qui cometi actes vandàlic, que els ha comparat, tal com va fer el ministre d’Interior, Jorge Fernández, a la ‘kale borroka’. Sobre els incidents a Barcelona durant la vaga general, Mas els ha qualificat de ‘kale borroka en estat pur’. I ha afegit que calia perseguir-lo ‘per totes les vies possibles’.

Fernández Díaz va confirmar ahir que el govern espanyol estudia una modificació legislativa per ‘assimilar’ les penes previstes per a qui protagonitzi actes vandàlics a les de la ‘kale borroka’. Fernández va explicar que la mesura, impulsada conjuntament pels ministeris d’Interior i de Justícia, vol ‘dotar d’instruments jurídics legals adequats la policia, els tribunals, els jutges i els fiscals per afrontar el fenomen de la violència de la guerrilla urbana’ com la que diu que hi va haver durant la vaga general a Barcelona.

Actualment, les penes per aldarulls són d’un any de presó, segons el ministre, i es tractaria d’ampliar-les fins a dos anys ‘perquè els fiscals puguin demanar la presó provisional i els jutges, adoptar-la’.

‘Hi ha una gran alarma social i no podem continuar pel camí del bonisme’, segons el ministre, que recorda que països com Anglaterra i França tenen al seu codi penal respostes jurídiques per afrontar aquestes situacions semblants a les que el govern espanyol estudia  d’impulsar ara.

Per Fernández Díaz, la modificació legislativa hauria d’evitar que Barcelona esdevingui la ‘capital dels antisistema europea’. També diu que cal adoptar mesures com més aviat millor, perquè s’acosten dates en què creu que es poden repetir aldarulls com els de dijous passat: el Primer de Maig i la reunió que el Banc Central Europeu farà a la capital catalana al començament de maig.

Precisament l’endemà dels aldarulls de la jornada de vaga general, el germà del ministre d’Interior i cap del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va reclamar en una moció d’urgència aplicar les normes contra la ‘kale borroka’ a les persones que es demostri que estan implicades en incidents al carrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any