Ximo Puig inclou Pajín, Romeu i Císcar a la nova executiva ‘integradora’ del PSPV

  • La composició s'ha aprovat amb el 65,7% dels vots

VilaWeb
Redacció
01.04.2012 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El XII Congrés del PSPV ha aprovat amb 303 vots (el 65,7%) la composició de l’executiva encapçalada pel nou secretari general, Ximo Puig. Al màxim òrgan del partit hi ha Leire Pajín, com a vice-secretària general i número dos, i integra també l’aspirant a dirigir la formació, Francesc Romeu, que hi ocuparà els càrrecs de vice-secretari de comunicació i portaveu. Les cinc vice-secretaries restants són per a Alfred Boix, José Manuel Orengo, Miquel Soler, Ana Botella i Ana Barceló. La votació de la nova executiva s’ha fet pública a les tres de la tarda i, a banda els 303 vots favorables, hi ha hagut 158 vots en blanc (34,2%) i vuit vots nuls, pràcticament els mateixos percentatges que van obtenir ahir Puig i Jorge Alarte en la votació per la secretaria general.

El nou secretari general, que deixarà després de disset anys el càrrec de batlle de Morella (els Ports) per les noves responsabilitats al capdavant del PSPV, ha explicat que el consell nacional que ha proposat és integrat per ‘molta gent nova, dinàmica, amb moltes dones, tantes com homes’, i s’ha mostrat convençut que l’equip ‘farà una feina molt beneficiosa també per a la gent’.

L’executiva dels socialistes valencians és presidida per Maria Teresa Sempere, mentre que Pajín hi ocupa la vice-secretaria general i Romeu, la de comunicació i portaveu. Boix, per la seva banda, té la vice-secretaria d’organització, Orengo la corresponent a relacions institucionals, Soler la de política econòmica, i Barceló i Botella s’encarregaran de política autonòmica i política econòmica, respectivament.

El màxim òrgan del PSPV consta de trenta-cinc càrrecs: una presidència, una secretaria general, set vice-secretaries i vint-i-sis secretaries. El responsable de l’àrea de relacions polítiques serà Ciprià Císcar i la d’igualtat, Rosa Peris.

La resta de secretaries corresponen a Anaïs Menguzatto (polítiques socials), Ana Paula Cid (moviments socials), Wilson Ferrús (integració), Antoni Bernabé (turisme i comerç), Jorge Rodríguez (indústria), Paco Rodríguez (agricultura i aigua), Julián López (economia pública), Verónica López (desenvolupament local), Fran Macià (formació), Victor Sahuquillo (acció electoral), Juanjo Lozano (acció a la xarxa), Concha Andrés (coordinació de les diputacions), Joan Calabuig (grans ciutats) i Josep Gisbert (petits municipis i comarques).

A més, la secretaria d’afers europeus ha correspost a Vicente Garcés; infrastructures i sostenibilitat, a Paco Signes; habitatge, a María José Salvador; aliança intergeneracional, a Jesús Ros; sanitat, a Ignacio Subías; universitats, a Zulima Pérez; cultura, a Juan Soto; política lingüística, a Carmelina Pla; mobilització i dinamització, a Federico Buyolo, i programes i idees, a Antonio Lorenzo. A més, el consell és compost de trenta-quatre vocals.

‘Integra tothom’

Ximo Puig ha destacat que la composició dels òrgans de govern del PSPV ‘integra tothom’ i la seva disposició és ‘continuar integrant tothom en el futur, perquè és evident que hi ha una vocació claríssima d’integració en aquest projecte i que representa totes les sensibilitats’.

‘Tots els membres que han anat en candidatures són representats d’una manera o una altra en els estaments, el comitè federal, el comitè nacional o la mateixa executiva, i jo crec que aquí no s’acaba res, sinó que comença un camí d’integració que continuarem en tots els àmbits territorials i sobretot en els consells nacionals, que seran una mena de grans espais de debat sectorials en què també participarà el conjunt de l’organització’, ha comentat.

Jorge Alarte, fins ahir secretari general del PSPV, ha renunciat el càrrec de portaveu del grup socialista a les Corts.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any