El govern espanyol modificarà la llei per equiparar les penes per vandalisme a les de ‘kale borroka’

  • El canvi suposarà elevar les penes mínimes a dos anys, que comporten l'ingrés a la presó

VilaWeb
Redacció
01.04.2012 - 15:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Interior, Jorge Fernández, ha confirmat que el govern espanyol vol impulsar una modificació legislativa per ‘assimilar’ les penes previstes per a qui protagonitzi actes vandàlics a les de la ‘kale borroka’. Fernández ha explicat en una entrevista a TV3 que la mesura, impulsada conjuntament pels ministeris d’Interior i de Justícia, vol ‘dotar d’instruments jurídics legals adequats la policia, els tribunals, els jutges i els fiscals per afrontar el fenomen de la violència de la guerrilla urbana’ com la que diu que hi va haver durant la vaga general a Barcelona. Actualment, les penes per aldarulls són d’un any de presó, segons el ministre, i es tractaria d’ampliar-les fins a dos anys ‘perquè els fiscals puguin demanar la presó provisional i els jutges, adoptar-la’.

‘Hi ha una gran alarma social i no podem continuar pel camí del bonisme’, afirma el ministre, que recorda que països com Anglaterra i França tenen al seu codi penal respostes jurídiques per afrontar aquestes situacions semblants a les que vol impulsar ara.

Per Fernández Díaz, la modificació legislativa busca evitar que Barcelona sigui la ‘capital dels antisistema europea’. També diu que cal adoptar mesures immediatament perquè s’acosten dates en què creu que es poden repetir aldarulls com els de dijous passat: el Primer de Maig i la reunió que el Banc Central Europeu farà a la capital catalana al començament de maig.

Precisament l’endemà dels aldarulls de la jornada de vaga general, el germà del ministre d’Interior i cap del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va reclamar en una moció d’urgència aplicar les normes contra la ‘kale borroka’ a les persones que es demostri que estan implicades en incidents al carrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any