Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  01.04.2012  13:47

El Santuari de Cura acull un acte en favor del català i de suport a la vaga de fam de Jubilats per Mallorca

Men?ame
 

El Santuari de Cura, a Randa, acull avui un acte de suport a la vaga de fam del col·lectiu Jubilats per Mallorca, que actualment porta a terme Bartomeu Amengual, i de reivindicació contra els atacs del govern balear a la llengua. Els organitzadors, el sindicat Stei-i i l'Assemblea de Mestres i Professors en Català, hi volen llegir des de les sis un manifest, fer-hi una penjada simbòlica dels llaços de la campanya Enllaçats pel català retirats dels centres educatius i plantejar accions i propostes reivindicatives de conscienciació. Finalment, hi ha previst un acte de meditació per la llengua en representació dels trenta-dos dies de vaga de fam que va començar Jaume Bonet i que des de la setmana passada ha rebut el relleu d'Amengual.

L'acte es porta a terme a Cura per la gran càrrega simbòlica d'aquest indret mallorquí. El santuari és lligat al pensament de Ramon Llull, a la reunió de l'Assemblea de Plataformes Unitàries antifranquistes de l'any 1976, prèvia a l'Assemblea de Catalunya, i a la reunió de l'Assemblea Popular que va donar pas a l'estatut d'autonomia, conegut com l'Estatut de Cura.