Mil dimonis ha fet 10 anys !

  • Aquest mes d'abril la revista infantil nord-catalana Mil Dimonis fa 10 anys!
    Dm. 1 d'abril del 2012.

VilaWeb
Redacció
31.03.2012 - 17:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Creada l’any 2002 per l’associació l’Aplec que juntament amb associacions basques, bretones, corses i occitanes, va formar l’associació Coopelingua. Juntes les associacions van editar una revista mensual comuna per als infants en 5 llengües: Plumalhon occità, Louarnig bretó, Pika basc, Aiò cors i Mil Dimonis català. També es van publicar una sèrie d’àlbums per a la mainada: Fredolic, Les aventures de la Lea, La graneta, Les aventures d’en Pelut, Pobles del món, i quaderns de coloratge.

Aquest mes farà 10 anys que va sortir el primer número de la revista, un petit format de 24 pàgines que durà fins el 2005 quan es va passar a un gran format de 26 pàgines. Després d’un tall de 4 mesos entre el juny i l’octubre de 2009, l’APLEC i la revista Mil Dimonis comencen una nova etapa, sols, però guardant tanmateix un lligam amb els companys occitans de Plumalhonamb qui encara comparteixen els còmics i algun article. Editar sols va tenir algunes conseqüències com ara la reducció del nombre de pàgines, de 26 inicialment a 8 pàgines ara. Però sobretot va comportar de passar de 300 exemplars editats a 3000 (i 3500 ara) cada mes. O sigui uns 10.000 lectors i lectores mensuals!. Des del novembre de 2010 la portada i els contes publicats a Mil Dimonis són dissenyats per dibuixants professionals i des d’aquest gener comptem amb la col·laboració d’Émilie Alenda, autora de ‘Amb la Lluïsa’, un còmic exclusivament dibuixat per la revista.

Per l’ocasió Mil Dimonispublica un número especial de 12 planes, amb una pàgina doble que relata l’evolució de la revista al llarg d’aquests 10 anys. També per celebrar l’aniversari, el proper 21 d’abril per la festa de Sant Jordi l’APLEC serà present a la Biblioteca Bernard Nicolau de Perpinyà (ex CeDACC, av. de Gran Bretanya). A partir de les 10h s’hi faran lectures de contes i tallers de manualitats. També s’hi exposaran les altres publicacions de l’APLEC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any