Èxit del ‘lipdub’ pel català de Perpinyà

  • Amb més de set mil persones, ha superat el rècord mundial de participants que detenia des del 2010 el Lipdub per la Independència de Vic

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació d’Entitats per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes ha confirmat que Lipdub per la Llengua que s’ha fet avui al peu del Castellet de Perpinyà ha superat, amb més de set mil persones, el rècord mundial de participants en un esdeveniment d’aquestes característiques, que detenia des del 2010 el ‘Lipdub per la independència‘ de Vic. El ‘lipdub’, al ritme d’una adaptació de la cançó ‘Parlem català‘ de Jordi Barre, era una de les mobilitzacions que es feien avui en favor d’una llei francesa que protegeixi les llengües històriques.

El ‘lipdub’ ha començat pels volts de les dues del migdia i s’ha allargat un parell d’hores, durant les quals s’han fet quatre enregistraments en 3D. Els organitzadors han confirmat a l’últim que s’havia superat la xifra de set mil participants, entre els quals hi havia moltes colles de castellers, sardanistes, geganters i de bestiari de foc, a més de representants dels Focs de Sant Joan i de la Flama del Canigó,

Entre els participants hi havia també cares conegudes com la del senador-batlle del Soler François Calvet; regidors de Perpinyà com Jaume Roure, Virgínia Barre, Pierre Parrat, Clotilde Ripoull i Jordi Vera; Joan Ridaura, president d’ERC a Catalunya Nord; el president del Casal Jaume I de Perpinyà, Narcís Duran; un nombrós grup de professors de català per a adults; Joan Gui Candilla del Fanal de Sant Vicenç; el president de la Bressola. Joan-Pere Le Bihan, a més de Gisela Bellsolà.

I és que el ‘lipdub’ per la llengua, com testimonien aquests vídeos, havia aconseguit suports al català de molts sectors de Catalunya Nord, des d’escriptors i editors fins a entitats culturals i esportives, passant per empresaris i comerciants, polítics de tot l’espectre parlamentari, docents del sector públic i privat, presidents d’institucions i artistes.

La Federació organitzadora de l’esdeveniment ja havia aconseguit aquesta setmana, via Verkami, els tres mil euros que calien per a enregistrar el ‘lipdub’ i fer-ne un DVD en 3D, que ja es pot adquirir a la bestreta.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any