Jocs Populi: Hanabi

  • L'Oriol Comas ens presenta un joc per als defensors de treballar en equip

VilaWeb
Redacció
30.03.2012 - 09:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hop, hop, hop!‘ és un joc, sobretot, per als més petits. S’hi pot jugar a partir de quatre anys, i és un joc de Mònica San Cristóbal cooperatiu: o guanyen tots o no guanya ningú. El joc consisteix a dur les ovelles fins a la granja, passant pel prat i per un pont. S’hi juga amb un dau, les cares del qual són: el sol, vent, una margarida, el pont i dues ovelles. Cada cara serveix per avançar d’una manera o d’una manera. Ara, s’ha d’avançar amb ordre: al davant de tot la pastora, darrere les ovelles, i al final, el gos. Fins on arribi la pastora és el límit de fins on poden avançar les ovelles.

L’Oriol Comas ens presenta, en aquest nou capítol del programa Jocs Populi, ‘Hanabi’, un petit joc per als partidaris de treballar en equip: o bé hi guanya tothom o tothom hi perd. Hi poden jugar de dos jugadors a cinc, de vuit anys en amunt, i entre tots han de fer els millors castells de foc de la història. Hi ha cartes de focs blaus, grocs, blancs, vermells i verds, numerades de l’1 al 5 (de cartes amb el número 1 n’hi ha més que no pas del número 5). L’objectiu és de fer les cinc sèries de cada color amb els números seguits posant una carta darrere l’altra, per ordre. Si no es posen per ordre, cal pagar penyora, amb el benentès que després de tres penyores s’acaba la partida.

Els jugadors no saben quines cartes tenen perquè juguen amb les cartes girades. Ara, cada un pot dir a un altre quines cartes té i, segons la informació rebuda, descartar alguna de les cartes pròpies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any