Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.03.2012  06:00

Rajoy rep una resposta multitudinària al carrer

Centenars de milers de manifestants al nostre país i a Espanya · La jornada de vaga, força seguida a la indústria i als transports · Importants incidents a Barcelona

Men?ame
 

La jornada de vaga general convocada ahir pels sindicats es va acabar amb grans manifestacions a les principals ciutats del nostre país i d'Espanya. La manifestació de Barcelona, la més gran de totes, va ser perjudicada pels incidents causats per un seguit de grups al voltant de la plaça de Catalunya. A València la manifestació fou una de les més multitudinàries que es recorden. Els manifestants proferiren crits de protesta contra la delegada del govern espanyol, especialment davant la seu de la delegació. A Palma dues manifestacions diferents toparen de cara, amb una certa tensió.

Els sindicats van declarar-se molt satisfets de la mobilització, perquè, segons que van dir, el govern espanyol haurà de canviar la reforma laboral, si no vol 'que creixi encara més el conflicte'. Ara, tant el govern espanyol, com els governs del nostre país van rebaixar l'impacte de la mobilització.

Seguiment important de la vaga

La vaga va començar a la matinada amb la suspensió de les emissions de TV3 i de Canal 9 i amb l'actuació dels piquets informatius, sobretot als grans centres de distribució: Mercabarna, Mercavalència... Les grans plantes, com Ford o Nissan, van tancar de ple, igual que la majoria de polígons industrials.

A moltes ciutats el matí era més el d'un diumenge que no el d'un dia laborable. A primera hora moltes botigues eren tancades, encara que van anar obrint de mica en mica, més tard. També a transports el seguiment de la vaga va ser contundent.

La mesura de l'impacte de la vaga, basada en el consum elèctric, fou seriosament contestada. Concretament, els sindicats van criticar que els ajuntaments del PP, com el de València, haguessin tingut encesos els llums públics tot el dia.