Manifestacions molt atapeïdes a tot el país

  • Milers de manifestants recorren els carrers de Barcelona, de València, de Palma i de moltes ciutats més

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 19:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants s’han aplegat a la confluència del passeig de Gràcia amb la Diagonal de Barcelona, en la manifestació de la vaga general convocada pels sindicats. Els carrers anaven plens de banda a banda, i la capçalera amb prou feines si avançava per causa de la gentada que anava pujant de la plaça de Catalunya per afegir-se a la marxa. També els incidents a la plaça d’Urquinaona han alentit encara més la manifestació.

A Barcelona blocs de manifestants de sindicats i de col·lectius diversos s’han anat aplegant al punt de sortida de la manifestació des de primera hora de la tarda, però els manifestants de la CGT han desfilat abans per Pau Claris.

Després el gruix de la manifestació ha estat enorme, i els manifestants increpaven els qui atacaven sucursals bancàries o promovien aldarulls.

Ple de gom a gom a València

La marxa de València ha començat a la plaça de Sant Agustí. Milers de manifestants omplien de gom a gom el carrer de Colom. Davant la porta de la delegació del govern espanyol molts manifestants han cridat ‘delegada, dimissió’, bo i recordant a Paula Sánchez de León la seva responsabilitat en els incidents de la ‘primavera valenciana’.

A Palma, la manifestació, que ha començat a dos quarts de set, ha sortit de la plaça d’Espanya.

En algunes ciutats la manifestació, generalment molt concorreguda, s’ha fet a migdia, com a Elx, a Manresa i a Vic.

Dos detinguts al matí a Palma

A la plaça d’Espanya de Palma la policia ha atacat, al matí, un grup de manifestants i ha fet dos detinguts, membres del Bloc Unitari Anticapitalista.

Segons la delegació del govern espanyol de Palma, les detencions s’han fet quan hi ha hagut ‘una allau contra els agents’. En canvi, segons fonts d’Endavant Mallorca, la policia ha atacat indiscriminadament quan la protesta era molt tranquil·la.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any