Els Mossos agredeixen tres periodistes de Vilaweb Sabadell

  • Un redactor ha estat obligat a posar-se de puntetes durant 20 minuts de cara a la paret mentre un agent li retorçava el braç

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i advertir que eren periodistes i mostrar les seves acreditacions reiteradament, els agents han produït cops de porra, han esborrat les imatges gravades i han assegurat que serien denunciats per “promoure una manifestació il·legal”. Hores d’ara un d’ells encara està rebent assistència mèdica.

El primer episodi s’ha produït a la carretera de Barcelona prop del Caprabo del sud de Sabadell, quan els Mossos d’Esquadra han realitzat la primera càrrega contra el piquet organitzat per la plataforma Sabadell Lluitant. Ha estat llavors quan tres redactors d’aquest mitjà s’hi han acostat per obtenir-ne imatges però un primer agent ha colpejat la redactora que grabava amb vídeo. Ella ha reaccionat mostrant la seva acreditació però posteriorment, mentre una manifestant ferida estava sent detinguda, tres agents més hi han tornat. Aquest cop hi han hagut cops, empentes i s’ha procedit a la retenció de tots tres encara que seguien mostrant les acreditacions com a periodistes. La càmera agredida ha estat atesa al CAP Sant Fèlix i presenta ferides de diversa consideració.

De puntetes de cara a la paret

A partir d’aquí un dels redactors ha patit un autèntic calvari. Un dels agents l’ha obligat a restar de puntetes de cara a la paret mentre li retorçava al braç. Mentrestant un altre policia s’hi ha dirigit pel nom i l’ha advertit del “que passa quan es juga amb els Mossos”. Arribats als 20 minuts el redactor ha assegurat que no podia més i l’agent l’ha advertit que si no continuava en aquesta postura li trencaria al braç i ha afegit: “aguanta com un home”.

Els Mossos han esborrat els continguts que s’havien grabat amb les càmeres i han assegurat als redactors que seran denunciats per “promoure una manifestació il·legal”.

Fotògrafa agredida

En paral·lel una altre fotògrafa d’aquest mitjà, també acreditada i advertint que “sóc periodista”, ha rebut diversos cops de porra i ha caigut a terra. Presenta un informe mèdic amb tres lesions de caràcter lleu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any