Impacte notable de la vaga les primeres hores

  • El seguiment a la indústria és gran, notable a les ciutats · Incidents en el transport públic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 09:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats destaquen que la vaga està tenint un seguiment massiu a tot l’estat en les primeres hores de la jornada. Especifiquen que la paral·lització és total en els sectors del metall, la construcció d’infraestructures, la recollida d’escombraries i la minieria. També apunten que s’han aturat els grans centres de distribució de les principals ciutats i la ‘pràctica totalitat’ dels ports i que hi ha hagut un seguiment d’entre el 80% i el 90% als sectors de l’alimentació i químic.

A Barcelona, els comerços estan majoritàriament tancats i fan un seguiment massiu de la vaga.

En els transports hi ha hagut alguns incidents habituals en les jornades de vaga i els piquets han impedit l’accés dels usuaris als ferrocarrils en algunes estacions.

Els serveis mínims del transport públic establerts per la Generalitat de Catalunya han funcionat durant la franja establerta a primera hora amb alguns incidents. Tornaran a funcionar entre les cinc i les nou del vespre.

129 vols cancel·lats a l’aeroport del Prat

Cent vint-i-nou vols han estat cancel·lats a l’aeroport del Prat a conseqüència de la vaga general fins a les vuit del matí d’aquest dijous, segons informa Aena. Hi ha 609 vols programats per a tota la jornada, dins del qual s’inclouen els anomenats vols protegits, l’equivalent als serveis mínims que s’estan complint amb normalitat. Dels 129 vols cancel·lats, 67 eren arribades i 62 eren sortides.

‘Normalitat i tranquil·litat’, segons el govern espanyol

Per la seva banda, el govern espanyol parla de ‘normalitat i tranquil·litat’ a les primeres hores de la vaga general. La directora general de Política Interior, Cristina Díaz ha afirmat que la normalitat és la tònica general del desenvolupament de la jornada de vaga. Segons ha afirmat, el seguiment al transport públic de Madrid i Barcelona supera àmpliament els serveis mínims, i Mercabarna només pateix aturades ‘intermitents’. En total, a tot l’estat hi ha hagut 58 detinguts i nou ferits, tres de lleus i sis policies que han patit danys ‘d’escassa consideració’, segons afirma Díaz.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any