El ple de la Diputació de Barcelona acorda per unanimitat anul·lar les ‘motxilles’

  • L'aprovació de la mesura atura el pagament dels complements dels sous d'alts càrrecs

VilaWeb
Redacció
28.03.2012 - 16:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de la Diputació de Barcelona ha decidit, en la sessió celebrada avui, declarar nul el decret de la presidència de 2004 que establia el pagament de sobresous que cobraven els alts càrrecs de la institució fins a 10 anys després de ser destituïts, coneguts popularment com les ‘motxilles’. L’aprovació de la mesura, acordada per unanimitat dels grups polítics amb representació al ple, suposa l’aturada d’aquests pagaments.

En realitat, els sobresous havien estat congelats cautelarment pel president de la Diputació, Salvador Esteve, però un informe de la Comissió Jurídica Assessora determinava que havia de ser el plenari l’òrgan que prengués la decisió.

La fiscalia investiga Montilla, Corbacho, Royes i Fogué

La Fiscalia Superior de Catalunya va assumir el febrer la investigació del ‘cas de les motxilles’ relatiu als sobresous presumptament il·legals que va pagar la Diputació de Barcelona a càrrecs de confiança durant els mandats de Manuel Royes, José Montilla, Celestino Corbacho i Antoni Fogué.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) havia denunciat el cas el gener, i va comunicar la decisió de la fiscalia.

Les diligències informatives es troben en fase preliminar, i la fiscalia té pendent d’estudiar tota la informació que ha demanat a la Diputació per esbrinar si hi ha hagut una malversació dels fons públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any