Jaume Bonet abandona la vaga de fam, després de 26 dies

  • Jubilats per Mallora li ho ha demanat per recomanació dels metges · Tomeu Amengual el relleva i continua l'acció en favor de la llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.03.2012 - 18:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de vint-i-sis dies en vaga de fam i amb un estat de salut molt debilitat, Jaume Bonet, de 64 anys, ha abandonat avui la vaga de fam per la llengua. Ho ha decidit a petició de la junta directiva de Jubilats per Mallorca. La junta li ho ha demanat per ‘la recomanació facultativa del metge que l’atén i la demanda multitudinària que en aquest sentit la nostra entitat ha rebut, entre la qual hi ha el prec en demanda de preservar la seva salut’.

Jaume Bonet: ‘La cadena continua’

Bonet ha declarat que se sentia cansat i espès, ha valorat la gran resposta de la ciutadania a la manifestació d’ahir per la llengua i confia que l’acció de protesta queha dut a terme haurà servit. Recorda que un altre soci de Jubilats per Mallorca es va incorporar ahir a la vaga de fam i que, per tant, la cadena continuarà, ‘fins que ho decideixi la junta directiva de Jubilats per Mallorca’.

Aquest cap de setmana Bonet va rebre la visita de dos personatges il·lustres de la cultura catalana. La cantant Maria del Mar Bonet i l’escriptor Biel Mesquida varen parlar una breu estona amb ell a Ca n’Alcover des d’on fa la vaga de fam. Na Maria del Mar Bonet va respondre les preguntes dels periodistes de la Veu de Mallorca en aquesta entrevista.

La junta directiva ha valorat també la incorporació de Tomeu Amengual, ahir al vespre, a la vaga de fam, i ha acordat de convocar una junta extraordinària per a divendres que ve, durant la qual es decidirà d’una manera definitiva un posicionament sobre l’estratègia a seguir a partir d’ara.

Tomeu Amengual s’ha afegit a la vaga de fam per la llengua. N’Amengual és un altre jubilat que no vol estar-se sense fer res contemplant com reculen els drets legals del català a les Illes.

Més informació: Entrevista amb Tomeu Martí: ‘No tenen més alternativa que escoltar el clam

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any