L’oposició demana la destitució del número dos de la Diputació de Barcelona

  • Josep Tous ha estat detingut en el marc d'una investigació judicial en el qual també s'ha encausat un alt càrrec de la Generalitat i diversos empresaris

VilaWeb
Redacció
26.03.2012 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La majoria dels partits catalans de l’oposoció han coincidit a demanar la destitució del número dos de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, detingut avui en el marc d’una investigació sobre tràfic d’influències en les concessions d’estacions d’ITV. El PSC, a més, ha demanat que el conseller Mena comparegui al parlament per donar explicacions.

Així, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha explicat que el seu partit havia demanat al president de la Diputació, Salvador Esteve, que convoqui una junta urgent de portaveus en la qual els socialistes demanaran el cessament immediat de Tous ‘fins que s’aclareixi la seva responsabilitat i es dirimeixi la seva participació en el cas’. Collboni també ha demanat la compareixença del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, comparegui al parlament i ha recordat que el procediment de concessions d’estacions d’ITV va ser una de les reformes incloses en les lleis Òmnibus.

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, s’ha mostrat esperançat que la justícia ‘arribi fins al fons de la qüestió’ i que en cas que els encausats resultin culpables, ‘no pugui haver-hi un indult’. A més, si es demostrés aquesta culpabilitat, Herrera ha demanat que s’actuï amb contundència i ‘s’aparti aquestes persones’ de les respectives formacions polítiques’. 

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat transparència i claredat en les investigacions: ‘Si hi ha cap delicte, esperen que sigui perseguit fins a les últimes conseqüències, i animem la justícia a fer la seva feina’. Per la seva banda, el grup d’ERC a la Diputació ha demanat també una reunió urgent de portaveus i que Tous sigui cessat del càrrec de manera temporal fins que s’aclareixin els fets. 

Per la seva banda, el diputat de Solidaritat Uriel Bertran ha dit que la detenció de Josep tous era una prova que la Diputació s’havia convertit ‘en la cova de lladres d’Alí Babà’, en referència al nomenat de Tous justament després de la destitució del seu predecessor, Josep Maria Matas, per un altre cas de corrupció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any