Josep Massot i Muntaner, premi d’Honor de les Lletres Catalanes

VilaWeb
Redacció
26.03.2012 - 11:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El filòleg i historiador Josep Massot i Muntaner (Palma, 1941) ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. per la seva obra cultural duta a terme durant més de quaranta anys, com a investigador erudit i també com a director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que edita entre d’altres publicacions Serra d’Or. Massot és monjo de Montserrat des del 1962.  És un erudit de la història de la llengua, en especial a les Illes Balears.

Òmnium Cultural lliurarà el guardó, dotat amb vint mil euros i una obra d’Ernest Altés, el 13 de juny al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Com a investigador, Massot ha publicat nombrosos estudis sobre l’estat de la llengua i la cultura catalana especialment a les Illes, i també ha dut a terme recerca sobre l’església a Catalunya i Mallorca i la seva aportació a la cultura catalana, la República, la guerra de 1936-1939 i la postguerra, especialment a l’illa de Mallorca.

A més de dirigir actualment ‘Serra d’Or’ i Randa, Massot ha estat director durant molts anys de la revista internacional Studia monastica. Forma part del consell de redacció de Llengua & Literatura (que va fundar el 1986), i d’Estudis Romànics i del consell editor de ‘Els Nostres Clàssics’.

Ha estat president i vice-president de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i també és vice-president de la Secció Històrico-Arqueològica del mateix IEC. Alhora, és secretari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, pertany a la Societat Verdaguer i a la Societat d’Onomàstica, és membre corresponent de la Societat Arqueològica Lul·liana i membre honorari de l’Institut Menorquí d’Estudis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any