Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  22.03.2012  06:00

Ximo Puig reivindica avui al Micalet el valencianisme del PSPV

Hi presentarà el manifest 'Socialdemocràcia valencianista'

Men?ame
 

El batlle de Morella i candidat a la secretaria general del PSPV, Ximo Puig, farà avui un pas important amb vista al congrés de la setmana entrant: el d'exposar un projecte diferent del de Jorge Alarte. En efecte, Puig presentarà a la Societat Coral el Micalet el manifest 'Socialdemocràcia valencianista', en què propugna un accent més nacional del partit.

En aquesta presentació, l'hi acompanyarà Vicent Soler, un dels socialistes valencianistes del PSPV més destacats i degà de la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

El manifest que presentarà Puig al Micalet arriba condicionat per l'avenç de Compromís com a alternativa política del PSPV, sumit en no poques divisions internes, després de les últimes desfetes electorals.

Per un costat, Puig és conscient que Compromís la formació que ha aplegat més vot valencianista i la que, amb EUPV, ha connectat millor amb el 15-M i amb la primavera valenciana. Per un altre, considera negatiu el tomb espanyolista del partit, després de la victòria d'Alarte al congrés del 2008, amb decisions com la de deixar de parlar de País Valencià, de canviar el domini de la web pel de 'socialistesvalencians' i fins i tot de canviar les sigles del partit –cosa que no es va consumar perquè hi hagué una revolta interna.

Ara, doncs, Puig vol capitalitzar el suport dels sectors més valencianistes del partit i més descontents de la gestió de Jorge Alarte. De fet, ja va tenir el suport de destacats dirigents i batlles socialistes quan va presentar el manifest   'L'alternativa progressista', en què propugnava que el PSPV tingués un paper central dins la societat valenciana, amb noves formes de fer política, i recuperés l'estructura comarcal del partit.

De fet, la descentralització organitzativa del partit serà el punt central del manifest que presentarà Puig dissabte a Picanya, en defensa del municipalisme.