Joan Dausà: ‘Les coses quotidianes s’han cantat tota la vida’

  • Entrevista amb l'actor i músic, que publica el primer disc 'Jo mai mai' · Us n'oferim una actuació en directe

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja fa un quant temps que el seu nom comença a sonar amb força, sobretot arran de la campanya viral per a promoure el seu primer disc i la cançó ‘Jo mai mai’. Parlem de Joan Dausà, locutor i actor que s’estrena com a músic, acompanyat dels Tipus d’Interès. Tot va començar com un entreteniment entre amics i ara esperen establir-se a l’escena musical, ‘més enllà de l’anècdota del vídeo’, comenta en una entrevista de VilaWeb TV.

Amb Martí Maymó (Manel), Càrol Duran (la Carrau), Àxel Pi (Sidonie) i Eloi Isern (El coche rojo), Joan Dausà va preparar unes primeres cançons per a presentar-les al concurs Sona 9. Més endavant van tancar-se tots plegats a l’estudi, on, amb més calma, van donar un so més dur a les cançons i van prioritzar la veu i el piano. El resultat ha estat un recull d’onze cançons que traspuen tristesa i nostàlgia. Però no és un disc trist, segons Dausà: ‘Convida a superar la tristesa, a creure que tot té un sentit i a tirar endavant. Per mi, l’última frase del disc, ‘encara hi som a temps’, és la més important’. 

Dausà ha passat de fer versions de Llach i de Serrat (‘Sí, jo sóc de tots dos’) a fer les seves pròpies cançons. També és locutor, actor, presentador… ‘Sóc un comunicador, gaudeixo comunicant; i ara m’he descobert a mi mateix fent servir el meu propi text.’ Les cançons d’aquest disc conten històries tretes de racons ben personals, històries de desamor de gent normal, com ‘Truca’m‘, que interpreta a l’Espai VilaWeb. Quan parlem de la quotidianitat que sembla tant de moda, replica que les coses quotidianes s’han cantat tota la vida (‘La tieta’ és la cançó més quotidiana que s’hagi escrit!’) i nega comparacions amb grups com Manel: ‘La gent no mira endarrere per buscar influències. Com que coincidim en el temps i, a sobre, tinc dos amics de Manel que em donen un cop de mà… sembla que, però no.’

El músic de Sant Feliu de Llobregat diu que se sent molt còmode en aquesta nova faceta i que espera mantenir-s’hi, una volta passat el fervor de la sortida del disc i la promoció de les primeres setmanes. Ara acabarà de fer la ronda de presentació del disc i anirà omplint l’agenda de concerts amb vista a l’estiu. L’hi acompanyaran uns altres músics ‘de contrastada solvència’, perquè els músics amb qui va enregistrar el disc han de complir amb els grups respectius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any