Cremada de les falles sense Canal 9

  • La vaga dels treballadors de RTVV fa que per primera volta en vint-i-tres anys no s'emeti la cloenda de la festa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui, dia de Sant Josep, es viurà el moment culminant de la festa fallera a València amb la cremada dels quasi vuit centenars de monuments fallers repartits per la ciutat. Però enguany aquest esdeveniment no es podrà veure en directe per Canal 9, per primera volta en els últims vint-i-tres anys. La raó és la vaga dels treballadors de Ràdio Televisió Valenciana, que han convocat aturades parcials tant ahir com avui. L’última mascletada, amb tot, sí que s’emetrà.

Els treballadors protesten contra els acomiadaments que preveu l’expedient de regulació d’ocupació proposat per la direcció. Els treballadors que ahir van fer l’aturada parcial es van manifestar durant la mascletada del migdia a València i van ser aplaudits per una part del públic.

Un presentador de Ràdio 9 explica en directe que segueix la vaga

També va arrencar aplaudiments actes com el protagonitzat pel conductor del programa ‘Punt a punt‘ de Ràdio 9, Vicent Grau, que va interrompre l’emissió per anunciar que secundava la vaga i va abandonar l’estudi. ‘Amb el dret que m’atorga la constitució espanyola i el reial decret llei 17/1977 des d’este moment i fins a les tres de la vesprada secunde la vaga convocada pel comitè d’empresa de RTVV. Ho faig en defensa dels nostres llocs de treball per l’expedient de regulació d’ocupació i us done les gràcies per la vostra comprensió i solidaritat’, va explicar Grau (àudio).

Queixes pels serveis mínims

Els serveis mínims permeten que s’emeti la mascletada i el Notícies 9 del migdia. El sindicats de l’ens han expressat la queixa sobre els serveis mínims: ‘Mentre la Direcció General de Treball ha establit uns serveis mínims del 50 % per als informatius, la direcció de RTVV ha establit unes quotes que superen el 80 per cent en les dos unitats mòbils que controlen la realització de les mascletades de València i Castelló del dia 18. Concretament, 6 dels 7 treballadors que operen dins de la unitat mòbil que realitza la mascletà de la plaça de l’Ajuntament de València es troben en serveis mínims. Igualment, volem denunciar que l’empresa ha apartat de les càmeres els treballadors que considera més conflictius. Pel que fa a la unitat mòbil de la mascletà de Castelló, només 2 dels treballadors que es troben a l’operatiu no es troben en serveis mínims.

Negociació fallida

El comitè d’empresa va explicar que en la reunió mantinguda en el tribunal d’arbitratge laboral, en què plantejaven que s’aturés el procés d’aplicació de l’ERO i que s’obrís un procés de negociació per a fer viable l’empresa i el futur dels treballadors, no hi va haver acord. Això va fer que es mantingués la vaga per avui i demà.

La direcció de l’ens va decidir decretar els serveis mínims per a fer possible l’emissió de la mascletada d’aquest migdia, però va lamentar que no es pogués garantir l’emissió de la cremada de demà.

El membre del consell d’administració de RTVV a proposta de Compromís, Rafa Xambó, explicava en el seu bloc de +VilaWeb totes les raons de la vaga. I les resumia d’aquesta manera: ‘Encara som a temps d’aturar la liquidació que projecta el PP contra els drets de tothom sota l’excusa de la crisi. Ells són els culpables de la fallida del Grup, no els treballadors. Aquesta lluita ens representa a tots els qui volem uns mitjans públics, de qualitat, independents, en valencià i al servei de la ciutadania.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any