Els treballadors de RTVV en vaga protesten durant la mascletada

  • La protesta farà que no s'emeti la cremada per primer cop en més de vint anys

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.03.2012 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan les falles arriben al moment culminant els treballadors de Ràdio Televisió Valenciana fan, avui i demà, dues jornades de vaga parcial per protestar contra els acomiadaments que preveu l’expedient de regulació d’ocupació proposat per la direcció. Els treballadors que avui han fet l’aturada parcial s’han manifestat durant la mascletada del migdia a València, i han estat aplaudits per una part del públic. Els sindicats es queixen dels serveis mínims imposats per la direcció.

Els serveis mínims permeten que s’emeti la mascletada i el Notícies 9 del migdia, però demà la televisió pública valenciana deixarà d’emetre en directe, per primera volta en vint-i-tres anys, la cremada.

Queixes pels serveis mínims

El sindicats de l’ens han expressat la queixa sobre els serveis mínims: ‘Mentre la Direcció General de Treball ha establit uns serveis mínims del 50 % per als informatius, la direcció de RTVV ha establit unes quotes que superen el 80 per cent en les dos unitats mòbils que controlen la realització de les mascletades de València i Castelló del dia 18. Concretament, 6 dels 7 treballadors que operen dins de la unitat mòbil que realitza la mascletà de la plaça de l’Ajuntament de València es troben en serveis mínims. Igualment, volem denunciar que l’empresa ha apartat de les càmeres els treballadors que considera més conflictius. Pel que fa a la unitat mòbil de la mascletà de Castelló, només 2 dels treballadors que es troben a l’operatiu no es troben en serveis mínims.

Negociació fallida

El comitè d’empresa va explicar que en la reunió mantinguda en el tribunal d’arbitratge laboral, en què plantejaven que s’aturés el procés d’aplicació de l’ERO i que s’obrís un procés de negociació per a fer viable l’empresa i el futur dels treballadors, no hi va haver acord. Això va fer que es mantingués la vaga per avui i demà.

La direcció de l’ens va decidir decretar els serveis mínims per a fer possible l’emissió de la mascletada d’aquest migdia, però va lamentar que no es pogués garantir l’emissió de la cremada de demà.

El membre del consell d’administració de RTVV a proposta de Compromís, Rafa Xambó, explicava en el seu bloc de +VilaWeb totes les raons de la vaga. I les resumia d’aquesta manera: ‘Encara som a temps d’aturar la liquidació que projecta el PP contra els drets de tothom sota l’excusa de la crisi. Ells són els culpables de la fallida del Grup, no els treballadors. Aquesta lluita ens representa a tots els qui volem uns mitjans públics, de qualitat, independents, en valencià i al servei de la ciutadania’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any