Els professors valencians hauran de treballar el mes de juliol

  • La Generalitat Valenciana redueix les vacances d'estiu dels docents i les limita al mes d'agost

VilaWeb
Redacció
16.03.2012 - 17:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Císcar, ha anunciat aquest divendres que l’executiu elabora un nou marc normatiu per regular el calendari acadèmic que inclou una reducció en el període de vacances dels professors. Císcar ha avançat la intenció del govern valencià de limitar les vacances d’estiu a tan sols el mes d’agost, deixant el juliol com a no lectiu però adreçat a la formació del docent, a la preparació de programes o altres activitats. Igualment, s’estudiaria l’aplicació de jornada lectiva matí i tardes al juny i setembre. Per Nadal, les vacances començaran el 24 de desembre i no el 23, com en l’actualitat.

El Consell diu que amb aquests canvis es mira de clarificar el calendari laboral dels docents i trobar la manera de combatre el fracàs escolar. ‘Entenc que els professors ja treballaven el juliol, però quedava el dubte i la incertesa per a molts d’ells sobre quan començaven les vacances de professors’, ha dit Císcar. I ha afegit: ‘No és que hagen de treballar més, no s’ha establert cap increment d’hores lectives’.

Totes les mesures previstes

També ha explicat que aquesta reforma no farà que els mestres hagin d’anat obligatòriament als centres perquè això dependrà del que hagin de fer, ‘que pot ser dins o fora del centre’. I ha descartat que hi hagi una contractació de més professorat.

L’esborrany presentat avui per Císcar també preveu d’endarrerir el començament de les vacances de Nadal fins al 24 de desembre; s’allargaran fins al 6 de gener. El propòsit: ‘incrementar les hores lectives’.

També s’obre la porta a que els centres d’infantil i de primària facin classes en horari de matí i de vesprada durant els mesos de juny i de setembre, deixant-ho a ‘la iniciativa de la comunitat educativa’, amb l’objectiu, ha dit Císcar, de conciliar la vida laboral i familiar.

Hi haurà la possibilitat també d’ampliar l’horari dels centres públics i concertats amb classes de reforç, ‘sense que implique més despesa per a les famílies’.

Els centres podran demanar la modificació de la jornada i ‘fins i tot la jornada contínua’, la qual cosa haurà de ser autoritzada per l’administració.

La nova ordre regularà la possibilitat que els instituts de secundària obrin al vespre, ‘per eixamplar la vida útil diària del centre’: és a dir, que es pugui disposar d’espais per augmentar l’oferta d’idiomes i oferir formació d’adults.

I els centres podran convocar els exàmens extraordinaris del setembre els mesos de juny i juliol i fer també dues convocatòries.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any