Jocs Populi: Ciudadelas

  • L'Oriol Comas ens presenta un joc per a amics de fer tots els papers de l'auca

VilaWeb
Redacció
16.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hop, hop, hop!‘ és un joc, sobretot, per als més petits. S’hi pot jugar a partir de quatre anys, i és un joc de Mònica San Cristóbal cooperatiu: o guanyen tots o no guanya ningú. El joc consisteix a dur les ovelles fins a la granja, passant pel prat i per un pont. S’hi juga amb un dau, les cares del qual són: el sol, vent, una margarida, el pont i dues ovelles. Cada cara serveix per avançar d’una manera o d’una manera. Ara, s’ha d’avançar amb ordre: al davant de tot la pastora, darrere les ovelles, i al final, el gos. Fins on arribi la pastora és el límit de fins on poden avançar les ovelles.

Ciudadelas és un joc en què hi ha les cartes d’una ciutat amb uns quants espais i uns quants edificis a construir: un palau, uns magatzems, el port, un temple, una fàbrica, ca la vila, una talaia. Cada espai té un color, i cada edifici, un cost. També hi ha uns quants personatges: un rei, un assassí, un lladre, un mag, un bisbe, un mercader, un arquitecte i un militar. I una pila de monedes d’or. Cada jugador comença amb unes quantes cartes d’edificis triades a l’atzar, que podrà bastir en uns espais apropiats a base d’administrar les monedes. Quan un jugador arriba a construir vuit espais, guanya. Ara, per guanyar ha de satisfer força condicions i ha de saber representar bé el personatge que li ha tocat.

Ciudadelas, editat per Edge el 2000, obra del francès Bruno Faidutti, és per a un grup de dos a vuit jugadors, de més de deu anys, i la partida dura una horeta. El preu és d’uns vint euros.

L’Oriol Comas ens presenta el joc en aquest nou capítol de Jocs Populi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any