PP i PSOE impedeixen que el corredor mediterrani sigui declarat prioritari al congrés

  • Els populars tomben una moció per declarar la infrastructura com 'la prioritat' · Els socialistes es neguen a acceptar que sigui 'una prioritat estratègica'

VilaWeb
Redacció
15.03.2012 - 13:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vots contraris del PP al congrés espanyol han impedit que s’aprovés una moció presentada per CiU per a demanar que el govern espanyol assumís el corredor mediterrani com ‘la prioritat’ en matèria de transport i que endegués urgentment totes les actuacions que fessin possible la ràpida instal·lació de l’ampla internacional de via. El PSOE hi ha votat a favor, però ha impedit que prosperés una transacció pactada per CiU, PP i els partits d’esquerra.

Aquesta transacció canviava l’expressió ‘la proritat’ per ‘prioritat estratègica’, però el PSOE no l’havia acceptada, de tal manera que no havia pogut prosperar i s’ha votat el text inicial de la moció, que el PP ha tombat. ‘Estic desolat per veure que el corredor mediterrani s’hagi convertint en camp de batalla entre el PP i el PSOE’, ha declarat a VilaWeb el diputat de CiU Pere Macias. Ha lamentat que el govern espanyol no aposti pel corredor mediterrani i que ‘es torni a la política de l’esquitxada per a tothom’, referint-se a la intenció de recuperar el corredor central.

Avui, després de la votació en el ple del text inicial de la moció, la diputada del PP Concepción Santa Ana ha dit: ‘el corredor mediterrani és prioritari a Catalunya, a València, a Múrcia i a Andalusia i es veurà en els pressupost, però sense treure gens d’importància als altres corredors, igualment importants per al territori i absolutament compatibles’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any