‘Després de la intifalla ens van escorcollar sense dir-nos per què’

  • Una desena de policies van escorcollar i identificar ahir dos dels participants a la protesta de la mascletada

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
14.03.2012 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos dels manifestants que van participar ahir en la protesta a la mascletada contra les retallades del govern valencià, coneguda com a intifalla, van ser retinguts (foto) i escorcollats per un grup de nou agents de la policia espanyola quan tornaven cap a casa. Tots dos, Xavi Francès, de 50 anys, i una companya seva, col·laboradors de Ca Revolta, van preguntar per què els identificaven i els escorcollaven, però els agents es negaven a respondre’ls. Finalment, els van dir que eren ‘persones d’interès policíac’.

Xavi Francès ha explicat a VilaWeb com va viure la retenció per part de la policia:

‘Anàvem caminant al costat de la Llotja i en un carreró va venir una furgoneta de la policia, la van aparcar i van baixar tot de policies, ens van envoltar i ens van identificar. Ens preguntaven si teníem alguna arma llancívola, i jo només duia un globus i un xiulet a la butxaca. Ens escorcollaven i no ens deien per què. Sense dir-nos per què, ens van escorcollar de dalt a baix. Ens ho van traure tot: a ella tot el que tenia a la bossa i a mi tot el que portava a la butxaca dels pantalons. I també em preguntaven on vivia mon pare i on vivia. I jo li vaig respondre que tenia cinquanta anys i que no tenia per què respondre’ls. Ens van identificar per no fer res, simplement per anar a la mascletada. I al final, després d’insistir per què ens identificaven, em van respondre que érem persones d’interès policíac. Està clar que era una manera d’intimidar-nos. I a mi em van intimidar, però continuaré anant a les protestes’.

En un comunicat, Ca Revolta avisa que ‘no és el primer cas de retencions que s’han produït durant aquestes festes’. I afegeix: ‘les restriccions a la llibertat d’expressió i els intents de callar-nos, no faran sinó reforçar el nostre compromís per una democràcia més plural i participativa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any